Vad kan orsaka en lättare menstruationscykel?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-10-13
Menstruationscykeln är finstämt, och valfritt antal förekomster kan få det att svänga. Denna variation kan ändra volym eller frekvens av din menstruation. Det finns några instanser som kan orsaka att mensen ska vara lite lättare än vanligt. Några av dessa villkor är harmlösa och inte utgör någon verklig fara

Du behöver:. .
Ett barn med smutsiga eller germy händer
Massor av tvål.
en diskbänk med rinnande vatten.

klimakteriebesvär övergången

Om två år före menopaus sker, kommer du gå igenom ett stadium som kallas klimakteriet övergången. I detta skede östrogen nivåer som ansvarar för menstruationen börjar minska. Detta gör att menstruationscykeln blir lättare och kan även minska mängden dagar du är på din period. Efter klimakteriet övergången, östrogen nivåer bryter ned, vilket leder till klimakteriet ställa i. Det finns ett fåtal behandlingsalternativ är tillgängliga för kvinnor att gå igenom det här stadiet, men det finns inte mycket som kan göras om förändringen i flödet, eftersom klimakteriet är oundvikliga och kan inte vändas .

progestin minipiller

progestin-baserade mini-piller är ett p-piller som mestadels innehåller hormonet gestagen. Hormonet östrogen är ansvarig för att skicka en signal till äggstocken att producera ett ägg för befruktning. När detta hormon är nedsatt eller utarmat, signalen skickas inte och därför ägglossning aldrig sker. Vad kan Resultatet är en ljus period istället för din vanliga menstruation.

Yaz P-piller som Yaz är utformade för att undertrycka menstruationscykeln. Yaz: s hemsida säger att den önskade effekten av detta preventivmedel är att lätta och förkorta perioden. Detta är särskilt användbart för kvinnor som kan drabbas av kraftiga blödningar eller järnbristanemi. Denna medicin tas en gång om dagen på en 24-dagars roterande cykel.

Graviditet

Vissa kvinnor har vad som kallas implantation blödning under graviditeten. Denna blödning är ofta misstas för en lätt period, även om det kan vara kortare i längd. Implantation blödning kan hända runt tiden för implantationen eller bara kring tiden för din vanliga cykel. Efter ett par månader, denna typ av blödning brukar avta på egen hand. Om det inte gör det kan din läkare ordinera progesteron, som kan ges antingen som en vaginal stolpiller eller som injektion.

Amning

Hormonet prolaktin produceras efter födseln, orsakar dina bröst för att börja producera mjölk. När detta hormon är påslagen, är östrogen avstängd. Östrogen är ansvarig för att skicka signaler till äggstockarna att börja äggproduktion. Så länge prolaktin är i produktion, kan du fortsätta att amma och din tid kommer att stanna på säkert avstånd. Om du väljer att inte amma, kommer produktionen av prolaktin minska och östrogen ökar, orsakar din tid att återvända. Detta inträffar oftast efter en period av 35 till 45 dagar och kan återuppta ljusare eller mer sporadiskt än vanligt.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:klimakteriet & ångest

Relaterade artiklar


 • hur du underhåller din CPAP (c-pap) utrustning
 • hur du kan hjälpa ditt barn bära sina glasögon i skolan
 • skabb hos spädbarn
 • täta urinvägsinfektioner
 • barns smärta i benen
 • beteendeförändringar med Medelhavsdieten
 • hemlagad fästing spray
 • hur man gör hälsosamma måltider för småbarn
 • örter för hälsa & helande
 • symtom på hypotyreoidism under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com