Vård & viktminskning

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-10-31
Födelsen av ett barn är en glad milstolpe för en mor. Medan hon har många ansvar för att fylla sin tid, de flesta nya mammor att börja intressera sig för att förlora "baby weight" de fick under graviditeten ganska snart efter födseln. Ett av de bästa sätten att förlora denna vikt och bindning med barnet genom amning. Vid amning och viktminskning går ofta hand i hand, se till att viktminskningen vid amning är gjort så på ett sätt som är hälsosamt för både mor och barn

Fakta

omvårdnad kräver ca 500 extra kalorier per dag för att producera en tillräcklig tillförsel av bröstmjölk. Detta innebär att även om en kvinna inte medvetet kost, är hon fortfarande brinner flera hundra kalorier per dag än hon gjorde innan hon började omvårdnad. En ammande mamma behöver äta minst 1. 500 kalorier per dag, men de flesta kvinnor behöver 1800 kalorier och kanske mer för varje dag för att säkerställa korrekt mjölk försörjning och sin egen hälsa.

Tidsplan

En ammande mamma bör vänta tills hennes barnet är två månader gammal innan du påbörjar en diet. Detta gör att hennes kropp att läka från stress av graviditeten, förlossning och samtidigt bygga upp en betydande mjölkproduktion. När en frisk amning regim är etablerad, viktminskning vanligen inträffar, speciellt vid amning är fortsatt även efter sex månader varumärket.

Missuppfattningar

Omvårdnad inte gör någon vikt mor vinst. De extra kalorierna krävs för att producera hjälpa bröstmjölk flesta kvinnor förlorar fett i buken och nedre regionen av kroppen snabbare än mammor som använder formeln för att föda sina barn.

Fördelar

Mammor som amma sina barn ofta och under längre tid gå ner i vikt snabbare än mammor som sjuksköterska mindre ofta och för kortare perioder. Vissa kvinnor tycker även att de kan äta mer än de tidigare gjorde och fortfarande kan gå ner i vikt. Detta gäller särskilt när motion kombineras med vård.

Varning

Viktminskning vid amning bör begränsas till högst 1 1 /2 kg. per vecka när barnet är två månader gammal. En drastisk minskning av kaloriintaget som leder till kraftig viktminskning är känt för att minska mjölkproduktionen och också negativt påverkar moderns hälsa. Bantningspiller, drycker och andra kosttillskott samt dieter som modefluga som en kolhydratfattig diet bör undvikas vid amning på grund av de effekter de har på kvaliteten av bröstmjölk. Det bästa sättet att gå ner i vikt under amning är att äta bra och eliminera dåliga fetter och socker.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:produktionen av vita blodkroppar

Relaterade artiklar


 • mögel exponering behandlingar
 • varför är menstruationscykeln undertryckta under graviditeten?
 • skabb hos spädbarn
 • efter graviditeten bröst tillväxt
 • livsmedel som orsakar sinus huvudvärk
 • träning tips för tonåringar
 • hosta hos spädbarn
 • hur man kan förebygga H1N1 (svininfluensan)
 • typer av p-piller dispensrar
 • social trygghet lista handikappande villkor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com