den genomsnittliga höjden för kvinnor i olika länder

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-10-30
I varje land i världen, det finns en betydande skillnad mellan den genomsnittliga höjden för en man och den genomsnittliga höjden för en kvinna. I dessa länder varierar den genomsnittliga höjden för kvinnor också

Nordamerika

Den genomsnittliga kvinnan i USA staterna är 5 fot 4,6 inches tall. Kanadensiska kvinnor stå en smula kortare i genomsnitt 5 fot 3,4 inches. Centralamerikaner är ännu kortare och en typisk mexikansk kvinna når en höjd av 5 meter 1. 1 inches, medan guatemalanska kvinnor är några av de kortaste kvinnor i världen, som mäter omkring 4 fot 6 inches tall.

Sydamerika

I Sydamerika var den genomsnittliga höjden för kvinnor är något annorlunda från land till land. I Colombia kvinnor normalt en genomsnittlig höjd av 5 fot 2,4 inches och i Brasilien, de flesta kvinnor är lite kortare på 5 meter 2,2 inches tall. Argentinarna är lite längre, låg på 5 fot 3,4 inches.

Afrika

Några av de högsta afrikanska kvinnorna lever i Kamerun och nå en höjd på 5 meter 3. 5 inches i genomsnitt. Under hela många afrikanska länder är den genomsnittliga höjden för kvinnor cirka 5 fot 2 inches, med små variationer av en tiondels tum. Kvinnor i Ghana genomsnitt 5 fot 2,4 inches, medan kvinnor i Sydafrika är 5 fot 2,5 inches tall. I Nigeria är den genomsnittliga kvinnan bara några tiondelar av en tum kortare på 5 fot 2,1 inches. Några av de kortaste afrikanska kvinnor lever i Malawi, stående 5 fot 1,1 inches.

Europa

I genomsnitt, några av de kortaste europeiska kvinnor lever i Spanien, med en höjd på 5 meter 3. 3 inches I Frankrike är kvinnor lite längre på 5 fot 3,7 inches. Den genomsnittliga höjden för kvinnor i Finland är en tum längre än de franska kvinnorna. I Storbritannien, kvinnor är omkring 5 fot 4,4 inches. Kvinnor i Island och Tjeckien genomsnitt ungefär samma höjd, vid 5 fot 6 inches tall. Några av de högsta kvinnor i världen är bosatta i Nederländerna, med ett typiskt höjd av 5 meter 6,4 inches.

Asien

Höjden kvinnor i Asien varierar kraftigt från land till land. Över hela kontinenten är det en höjdskillnad på 7 inches. De kortaste kvinnor bosatta i Indonesien, med en medelhöjd på 4 fot 10 inches. Det högsta kvinnor lever i Indien, stående på 5 fot 5 inches tall. I Israel är kvinnor också på högre änden av skalan, i genomsnitt 5 fot 4,1 inches. Vid 4 fot 11,8 inches, kvinnor i Filippinerna är bland de kortaste på kontinenten.

Australien

I genomsnitt australiska kvinnor är något kortare än kvinnor i USA. De står 5 fot 4,5 inches tall.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:kan blockeras rör orsaka falskt negativa graviditetstest?

Relaterade artiklar


 • mäns sexuella sjukvård
 • bröstcancer stadium IV cancerbehandlingar
 • pediatriska ögonproblem
 • biverkningar efter Depo Provera
 • Hur får spermier i livmodern?
 • kan blockeras rör orsaka falskt negativa graviditetstest?
 • viktminskning hos spädbarn
 • den emotionella utvecklingen av barnet i livmodern
 • läkemedel för att stoppa menstruationsblödningar
 • vilka ingredienser som används vid allergi skjuten?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com