graviditetsillamående råd

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-10-21
Är din nya graviditet glöd tonade en härlig grön nyans? Om kräkningar har blivit en ny del av din morgonrutin, kan du lider av graviditetsillamående. Även graviditetsillamående kan slå till när som helst på dygnet, många kvinnor tycker illamående som värst omedelbart efter uppvaknandet. De flesta mammor-att-vara hittar obehag av graviditetsillamående lätthet runt 13: e graviditetsveckan, eller när de går in i sin andra trimestern. Fram till dess finns det sätt att lindra ditt lidande

Varför du känner dig sjuk

Enligt medicinska rådgivare på BabyCenter. com kan graviditetsillamående bero på många faktorer. En snabb ökning av hormoner, bland annat östrogen och HCG (humant koriongonadotropin), förekommer i början av graviditeten. Illamående kan vara kroppens reaktion på dessa nya nivåer av hormoner.

En ökad känslighet för lukter kan också vara en brottsling. Plötsligt, doften av nybryggt morgonkaffe som du brukade älska kan förvandla din mage och skickar dig köra för badrummet. För vissa kvinnor är även tanken på att lukta vissa livsmedel eller produkter outhärdliga under tidig graviditet.

Sätt att hantera

Som tur är finns lindring i form av många metoder för att hjälpa till att ta med obehag av graviditetsillamående. Försök att:

Ät små, täta måltider. Det viktiga är att inte låta magen få tomma. Hitta mat och snacks som är acceptabel för dig, och mellanmål ofta hela dagen. Om du har problem med omedelbar illamående vid uppvaknandet, ibland är det bra att ha några salta kex till hands att äta innan du lyfta huvudet från kudden.

Undvik fet och fet mat, eftersom dessa tar längre tid att smälta. Livsmedel som är kryddig eller hög i syror kan rubba din magtarmkanal och bör undvikas. Många kvinnor upplever att äta torra kolhydrater såsom kex, släta bullar och salta pinnar hjälper till att lindra illamående och hålla deras magar fulla.

Drick vätskor, i synnerhet vatten, ofta. Smuttar små mängder under dagen kommer att hålla er hydratiserade utan att du känner för fullt. Klart soda kan också lindra illamående för vissa kvinnor. Se till att den regelbundet, inte kost, eftersom socker i läsk är vad som fungerar för att hålla illamående i schack. Om du tycker att bubblor uppröra magen, låt den i rumstemperatur för att ta bort kolsyran.

Om din prenatal vitamin eskalerar din illamående, experimentera med att ta det vid olika tider på dagen. Prova att ta den på natten efter ett mellanmål. Om du fortfarande har problem, tala med din läkare om förskrivning av ett tillägg med en lägre dos järn.

Orosmoment

Om du kräks ofta eller har gått 24 timmar utan att hålla mat eller vätskor ner, se till att kontakta din läkare. Uttorkning kan ske snabbt. Du kan behöva på sjukhus för IV vätskeersättning. När du är släckt, kan din läkare förskriva en anti-illamående medicin.

Försök ta tröst i det faktum att graviditetsillamående kommer sannolikt att passera. Snart kan du börja bindning med ditt växande barn.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:hur du får ut det mesta av hand sanitizer

Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla kryptiska tonsiller
 • värmevallningar och klimakteriet
 • sojamjölk för klimakteriet
 • om vita blodkroppar
 • spädbarn hjärtproblem symtom
 • konsumenter av receptbelagda läkemedel
 • kan du göra ett faderskapstest på ett ofött barn?
 • tidigt Graviditet och gas
 • förbrända kalorier tittar på TV
 • vitaminer för att hjälpa barnen fokusera
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com