hygien aktiviteter för barn

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-10-03
Om du vill att dina barn att leva en hälsosam livsstil, måste du visa dem vägen att göra det. Du kan modellen korrekt beteende, matvanor och rutiner motion. Du kan registrera dem i idrott eller klasser fitness. Och du kan också lära dem om den personliga hygienen med några enkla och roliga aktiviteter som främjar en livstid av hygienisk hälsa

Tvätta dina händer

När barnen tvätta händerna, de ofta hoppa över flera viktiga steg. i själva verket kan det leda till att du undra om de tagit bort några bakterier alls. Lär barnen att när de tvättar sina händer, bör de alltid använda tvål och vatten och hålla händerna i kontakt med tvål under en lång tid. För att lära här, har barn sjunga en sång medan de scrub. Detta kommer att hålla dem soaping länge nog för att döda bakterier på sina händer.
Har barn våta händer och sedan stänga av kranen. Nästa de ska gnida lite tvål i sina handflator och börjar sjunga. De kan sjunga antingen alfabetet låten eller "Happy Birthday" låt. När låten är slut, är det okej att sätta på kranen igen och skölja bort tvål.

borsta tänderna

tandborstningen kan vara en rolig aktivitet för barnen, som tycker om färgstarka tandkräm och karaktär täckta tandborstar. Men med alla de tecknade kommersialism, kan du vara oroliga att deras tänder inte riktigt blir ren. Hjälp barn lära sig om munhygien genom att visa dem det rätta sättet att borsta tänderna.
Börja med att visa barnen hur man sätter en liten mängd (ärtstora boll) av tandkräm på sina penslar. Då borde de blöta penseln och börja borsta. Du kan använda ett kök timer för att lära dem hur länge deras tandborstning bör ta, markera timer med en märkpenna i två minuter, så kommer barnen vet när det är okej att sluta. Eller så kan du helt enkelt visa dem en klocka och berätta att den andra handen har att gå hela vägen runt två gånger innan de kan stoppa borstning.
Du kan köpa tandborstar med inbyggd blinkande lampor för att hjälpa till med denna process. Barnet trycker på en knapp på tandborsten och den blinkar. När ljuset slocknar, kan de sluta borsta och skölj. Du kan också köpa speciella munvatten som kommer att visa barnen där deras plack byggs upp ligger, så de kommer att se hur effektiv deras borstar egentligen var.

Andra hygien tips

Du kan göra ett spel eller en rolig aktivitet av andra hygien arbetsuppgifter också. Gör ett incitament diagram på papper och ge ditt barn klistermärken för att upprätthålla god hygien. Ge dem tvål i roliga former eller diskmedel skumbad i badkaret för att uppmuntra grundlig rengöring. Lär dem att hosta eller nysa en färgglad näsduk i stället för sina palmer. God hygien är precis runt hörnet.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:hur man bli gravid med klomifen & hCG injektioner

Relaterade artiklar


 • hälsosam mat fakta för barn
 • sätt att få din arbetskraft
 • vad är orsakerna till barnet diarré?
 • botemedel mot melasma
 • information om ammande kvinnor under graviditeten
 • mögel exponering behandlingar
 • klimakteriet och humörsvängningar
 • klimakteriet vid 47 års ålder
 • Så för att lindra förstoppning med naturläkemedel för din familj
 • osteoporos hip övningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com