klimakteriet & ångest

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-10-13
Får du orolig och nervös om saker som du inte har kontroll över? Om du kombinerar denna nya oro med färre menstruationer och några värmevallningar, kan din ångest inte något att fundera över, trots allt. Ångest är en naturlig del av resan mot klimakteriet, samt resa genom det. Tricket är att lära sig hantera denna ångest

tala med din läkare

Inte varje kvinna konstaterar att hon lider av ångest gång klimakteriet träffar. Om du gör det kan det vara något att tala med din läkare om. Din läkare kan hjälpa dig att se till att din ångest inte beror på någon annan faktor, som sjukdom eller totalt dålig hälsa. Han kanske kan rekommendera några effektiva sätt att hantera ångesten liksom de andra frågor som går hand i hand med klimakteriet.

Hitta sätt att slappna av

Att hitta sätt att koppla av är viktigt när du hittar att ångest har gått in i ditt liv. Hitta något som du kan göra för att själv känna centrerad. Oavsett om det är yoga, en bra runda, en intressant bok eller några lata tid på soffan, tar tid att vila och återställa din kropp och själ.

Få mycket motion

Motion frigör endorfiner i din hjärna. Endorfiner är ofta kallad den "glada kemiska" eftersom de är hormon som gör hjärnan glad. När ångesten börjar smyga sig på dig, ta ett varv, ta hunden på en promenad eller gå på jazzercise klass. Endorfiner kommer att radera alla spår av ångest från din hjärna, även om bara för ett ögonblick.

Överväg HRT

Om ångest och andra symtom klimakteriet blir för mycket för dig att bära, överväga att prata med din gynekolog om hormonbehandling eller HRT. Detta alternativ bidrar till att återinföra några av de hormoner förlorade under klimakteriet och kroppens naturliga balans. Detta kan lindra en del ångest samt värmevallningar, humörsvängningar och andra symptom på klimakteriet.

Titt in ångest medicin

Om din ångest inte har visat sig vara hanterbara, anser att tala med din läkare om medicin för ångest. Effekterna av ångest kan ha en negativ rätt på kropp och själ, och kemisk obalans orsakas av menopaus ofta kräver medicinering för att kontrollera. Medicinering används bäst som ett sista desperat försök att lindra symptom på klimakteriet-relaterade ångest.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:skäl till överdriven svettning

Relaterade artiklar


 • enkla sätt att få muskler
 • Skillnaden mellan LPN & RN
 • urinvägsinfektioner hos barn
 • beteendeförändringar med Medelhavsdieten
 • vad är orsakerna till ständiga hicka?
 • Vilka är de behandlingar av cystor?
 • klimakteriet och viktminskning kompletterar
 • om hormon obalanser i flickor
 • enkla sätt att gå upp i vikt
 • tecken och symtom på mono i barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com