klimakteriet med halsbränna

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-10-12
Klimakteriet är en naturlig kulmen av barnafödande hos kvinnor, präglad av den permanenta upphörande av menstruation. Menopaus definieras som början, när en kvinna har upphört med menstruationer under minst 12 månader i följd. Tiden fram till klimakteriet kallas perimenopause och markeras av ett flertal symtom som värmevallningar, nattliga svettningar och halsbränna

Progesteron

Under klimakteriet är kroppens produktion av hormonet östrogen minskat, vilket gör progesteron den dominerande hormonet. Progesteron kan påverka matsmältningssystemet, vilket leder till förstoppning, gas, uppblåsthet och halsbränna.

Identifiering

Trots att halsbränna är en vanlig term, har villkoret ingenting att göra med hjärtat. Halsbränna är smärtsam, brännande känsla i bröstet eller halsen som uppstår när syra från magsäcken svämmar över i matstrupen. Det anses inte allvarliga kvinnor i klimakteriet, om den bara ibland händer, men kronisk halsbränna kan vara en indikation på gastroesofageal refluxsjukdom.

Förebyggande /Lösning

På grund av de förändringar som pågår i en kvinnas kropp under klimakteriet, är det möjligt att livsmedel som redan orsakat några problem nu kan leda till halsbränna. Genom att hålla koll på vilken mat som konsumeras före uppkomsten av halsbränna, får en kvinna att kunna isolera livsmedel som orsakar hennes halsbränna.

Behandling

Det finns många over-the-counter mediciner som är effektiva för mild halsbränna kvinnor i klimakteriet. Dessa kan omfatta antacida som verkar genom att neutralisera magsyra, H2-blockerare, som bidrar till att minska mängden syra som bildas i magen, vismut subsalicylate som försöker balansera vätska rörelsen i tarmen, och protonpumpshämmare som stoppar produktionen av syra i magen.

Varning

Halsbränna kvinnor i klimakteriet uppvisar många av samma symptom som en hjärtattack. Om symtomen på halsbränna åtföljs av krossning bröstsmärta eller andra ovanliga symtom, bör omedelbar läkarvård sökas.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Hur lång tid tar det att få ett födelsebevis?

Relaterade artiklar


 • klimakteriet hälsa
 • Vad kan jag göra för att inducera förlossningen?
 • joniserat akaline vatten kontra fluor vatten
 • söta sätt att tillkännage en graviditet
 • vad är en blodkemin test?
 • normal vikt för en flicka
 • hypothyroid i spädbarn
 • vad man ska göra för ont i ryggen?
 • Vad är grå starr?
 • om hjärtproblem hos nyfödda
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com