klimakteriet och glömska

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-10-15
En del kvinnor börjar märka och oroa minnesförlust när de är i fyrtioårsåldern och femtiotalet. Det är irriterande att inte påminna om ett bekant ord, att glömma namnet på någon du känner eller gå in i ett rum för att få något och inte kommer ihåg vad du ville. Korttidsminnet problem är vanligt, men andra typer av minnesförlust är atypiska. Till exempel, "glömmer var du lagt bilnycklarna är normal, men glömmer hur man kör bilen är det inte. "

(http://www. nia. nih. gov/HealthInformation/Publications/Menopause /tecken. htm. htm)

Stress och stressfaktorer

Kvinnor i livet skede dras i många riktningar samtidigt gå igenom "dramatiska hormonella förändringar. " University of Rochester Medical Center Professorer Miriam Weber och Mark Mapstone studerade postmenopausala kvinnor och funnit att många led av depression eller ångest. Oro för karriärer, barn tonåriga eller åldrande föräldrar "Rob kvinnors uppmärksamhetsproblem resurser och effekter deras förmåga att koda information. "Ökad stressorer i medelåldern störa kvinnors förmåga att lära sig nya saker, ibland är det inte att de faktiskt glömmer, men att deras hjärnor aldrig inspelad nödvändig information

(Mellan glömska och Menopaus: Klimakteriet pausar minne, posering. oförglömlig problem. 2006. http://www. urmc. rochester. edu/news/story/index. cfm?id=1013)

Har Menopause Symtom Orsak Glömska?

Enligt den nordamerikanska Menopause Society, "Det finns inga klara bevis för att kognitiv kompetens faktiskt minskar på grund av. . . Klimakteriet. "Det kanske inte är en vetenskaplig förklaring, men under perimenopause och klimakteriet, erfarenhet kvinnor förvirrat tänkande och koncentrationssvårigheter eller hålla reda på saker.

Värmevallningar, humörsvängningar och viktökning kvinnor ökar s . spänningar och stress Svaren till dessa symtom orsaka kvinnors tänkande för att bli förvirrat. sömnbrist, kombinerat med att inte äta ordentligt, negativt påverkar hjärnans funktion

(www. menopause. org)

Typer av Minne

Var och en har enstaka minnesluckor, men menopausala kvinnor ofta får oförmåga hämta enkel information. "Minne verkar i tre steg:. Registrering, lagring och återkalla Hjärnan registrerar dagligen observationer, och om någon upprepar eller noterar en handling eller intryck, lagras den i korttidsminnet så det är omedelbart tillgängliga Två aspekter på lång. term memory hålla reda på information som behövs för daglig överlevnad: processuella minne berättar hur man gå, prata och äta, och prospektivt minne påminner oss om vad som behöver göras Onödig fakta ignoreras och glöms bort

. . (http://www. epigee. org /klimakteriet /memory_loss. html)

vetenskaplig forskning

UCLA och Stanford forskarna studerat "processorhastighet plus verbala och arbetsminne i 2. 362 kvinnor, 45 år och 57 har" spårar dem från premenopause till Postmenopause. "Kognitiv mättes vid olika punkter . . . och kognitiv funktion inte faktiskt minska i något skede. "
/> Kvinnor i klimakteriet sent (missade perioder under tre till elva månader) visade mindre förbättring i bearbetning än kvinnor i de andra tre faser. I början och slutet av klimakteriet visade kvinnor färre vinster i verbalt minne än kvinnor i antingen premenopause eller Postmenopause. "

Studien visade att kvinnor lär sig sämre under klimakteriet, men att dessa underskott är tillfälliga. När en kvinna in Postmenopause, hennes inlärningsförmåga, kognitiv förmåga och minne tillbaka till premenopausala nivåer.

(http://www. womenshealth. gov/News/english/627359. htm)

Vad kan kvinnor göra att förbättra minnet?

För att förhindra minnesförlust och dess bidragande betonar kvinnor uppmuntras att vara fysiskt, socialt och mentalt aktiv. Förslag för att förbättra eller åtminstone bibehålla minnet är:

Träna hjärnan. Lös korsord eller kluriga. Ta klasser. Läs och diskutera vad du läser

Motion kroppen. Deltar regelbundet i aerob träning, promenader, simning eller vandring

få tillräckligt med vila. Trots sömnlöshet, nattliga svettningar och orolig, kvinnor bör få tillräckligt med vila och sömn så att de kan tänka klart

äta rätt. Utan bra kost kan hjärnan inte bearbeta information på rätt sätt. Ät massor av färsk frukt och grönsaker och en balans av protein och kolhydrater. Livsmedel som kan förbättra mentala funktioner är blåbär, lax, sardiner, baljväxter, linfrön och ekologiska obearbetade produkter soja. Undvik alkohol, vilket försämrar minnet

Minska stressen. Stress orsakar din kropp att släppa cortisole, ett hormon som blockerar minne lagring. Prova djupandning, lugnande metoder för yoga och mediterar för att koppla av.


(Http://www. menopause. org/edumaterials/guidebook. aspx Andrew Weil, M. D. )

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:När går tidig start graviditetsillamående?

Relaterade artiklar


 • sätt att få din arbetskraft
 • hur man ska behandla kryptiska tonsiller
 • verksamhet för undervisning i första hjälpen
 • allergier och öroninflammationer
 • urinblåsan problem under graviditeten
 • Vilka är de behandlingar för sockerberoende?
 • vad är lexipro?
 • träning tips för tonåringar
 • tecken och symtom på högt blodtryck under graviditeten
 • fri kropp toning tips
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com