klimakteriet och kallt känsla

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-10-07
En klimakteriet kan uppleva en känsla av kyla direkt efter en varm blixt eller natt svett, särskilt om hon sover när blixten inträffar. När en kvinna har en våg av värme for genom hennes kropp, gör hennes svett. Svetten skall dränka hennes kropp, hennes hår och hennes nattkläder samt hennes lakan och filtar. Hon kan vakna frysning för att hon är våt

endokrina systemet

Om du är kyld till benet, vilket är raka motsatsen till en varm blixt, beror det troligen på värmen mekanism i kroppen avtar på grund av en hormonell obalans. Det endokrina körtel, som kan bli utmattad när vi åldras, kontroll av att hålla kroppen balanserad. Om denna körtel inte fungerar optimalt, kan din kroppstemperatur gå från den ena ytterligheten till den andra.

Depression och SAD

Känna sig kall kan också vara ett symptom på säsongsbunden effektiv depression (SAD) och depression, enligt Dr David Avery som är docent i psykiatri och beteendevetenskap vid University of Washington School of Medicine i Seattle. Med tanke på att kvinnor i klimakteriet är mitt uppe i att störa hormonella förändringar, kan depression uppstå om lämpliga metoder för att hantera symtomen inte tillämpas. Enligt Dr Avery, sker vår lägsta kroppstemperatur kl 3 på natten Om du lider av SAD, din kropp rytm ändras. När du vaknar kl 6, tycker kroppen det är mitt i natten och din kropp är mycket kallt. Dr Avery rekommenderar att du återställer din biologiska klocka i ett försök att förvisa kyla och depression på morgonen. Han föreslår att ta en 15 minuters promenad direkt efter uppvaknande, som kommer att återställa din klocka. Detta kommer att utsätta dig för några morgonsol och som ett resultat, kommer du att bli mindre temperaturkänsliga och mindre deprimerade.

blodbrist

Om en kvinna är järnbrist eller anemi, vilket kan hända om hon blöder för mycket under klimakteriet, eller om hennes kost är bristfällig, kan detta få dig att känna kyla. Ät broccoli, potatis, tonfisk, lever, räkor, mager medelvärde och kalkon. Dessa livsmedel är järnrik. Fråga din läkare om du bör ta en järntabletter.

Hypotyreos

menopausala kvinnor drabbas ofta av hypotyreos, vilket innebär en trög sköldkörtel. När detta inträffar kan det göra en kvinna känner mycket kallt. Andra symtom är lågt blodsocker, torr och gallring hud och låg kroppstemperatur.

finna balans

Diskutera din temperaturkänslighet med din läkare. Dessutom försöker äta en balanserad kost och se till att du får rätt vitaminer och mineraler, som kan hjälpa din hormonellt utmanas, klimakteriebesvär kropp komma tillbaka i balans.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:menstruella problem och klimakteriet

Relaterade artiklar


 • husgeråd som bli av finnar
 • urin drogtest information
 • pediatriska genetiska sjukdomar
 • Kan man bli gravid och vara på preventivmedel?
 • hur man kan eliminera fötter svullnad efter en C-sektionen
 • tecken och symtom på urinvägsinfektion
 • typer av p-piller dispensrar
 • hur man: tycker det är - 1984 i Massachusetts
 • Fakta om serotonin
 • vad är en blodkemin test?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com