knä tendinit symtom

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-10-11
Knä tendinit, även känd som patellar tendinit, kan begränsa din förmåga att ta sig runt på daglig basis eller delta i friidrott. Ofta kallas hoppare knä, är patellar tendinit en skada på senan som fäster knäskålen till din skenben. Veta tecken och symtom kan hjälpa dig att kunna avgöra när du behöver besöka en läkare. Om smärtan ignoreras, kan du riskera en trasig sena liksom försvagade muskler ben

Du behöver:. .
Ett barn med smutsiga eller germy händer
Massor av tvål.
en diskbänk med rinnande vatten.

Orsaker

patellar tendinit kan betraktas som en överanvändning skada. Med upprepad stress placeras på senan går sönder kan förekomma. Medan kroppen försöker reparera tårar mer förekommer och din kropp helt enkelt inte kan hänga med. Upprepade hopp, övervikt och muskulär obalans kan också bidra till patellar tendinit. Du kan också placera stress på senan genom att plötsligt öka intensiteten i din fysiska tecken aktivitet

och symptom

Det vanligaste tecknet på patellar tendinit är smärta. Vanligtvis smärta uppstår strax under knäskålen och precis ovanför där senan fäster dina skenben. Du kan uppleva smärta före, under eller efter träningen eller annan fysisk aktivitet. Du kan också märka att smärtan ökar när ökar intensiteten nivå, och det kan bli ett konstant molande värk över tiden. Smärtan kan gå upp och nedför trappor smärtsam på grund av den stress det ställer på senan. Du kan också uppleva stelhet och svullnad.

Tester

Om, efter att försöka lindra smärtan med hemma behandlingar såsom isbildning, upphöja knä eller smärtstillande, är du fortfarande uppleva smärta, bör du rådfråga av din läkare. Din läkare kommer att utföra en fysisk undersökning för att bestämma var och intensiteten i smärtan. De flesta patellar tendinit smärta är belägen och som rör området under knäskålen. De kan också begära en MR så att de kan få en detaljerad bild av din senor. Detta bör lämna ut några tårar som har inträffat.

Liknande förhållanden

Knäsmärtor kan orsakas av en mängd villkor. Andra villkor som kan orsaka samma tecken på patellar tendinit är meniscal tårar, patellofemoral smärtsyndrom och brosk uppdelning. Meniscal tårar förekommer i menisken som kuddar ditt knä och fungerar som en stötdämpare. Smärta direkt bakom knäskålen är ofta förknippat med patellofemoral smärtsyndrom och kan förväxlas med patellar tendinit tills uteslutet med en magnetkamera.

Behandling

Behandling kan bestå av ett hem terapi för vila, is och massage. Det kan också omfatta samarbete med en sjukgymnast för att stärka musklerna runt senan och hjälp med flexibilitet i benet. Tillsammans med över disk smärtstillande, dessa åtgärder brukar resultera i en fullständig återhämtning. Återhämtningen kan ta flera veckor eller månader beroende på hur allvarlig skadan. Om du efter 6 månader du inte har återhämtat sig och fortfarande har smärta och påverkan på dagliga aktiviteter du behöver prata med din läkare om operation. Med kirurgi, endast 75% av personer upplever smärtlindring, så det är något som bör övervägas noga.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:sjukdomar i det reproduktiva systemet

Relaterade artiklar


 • vad är lexipro?
 • hur man tränar yoga i din lilla vardagsrum
 • hur är bentätheten kontrolleras?
 • söta sätt att tillkännage en graviditet
 • pediatriska ögonproblem
 • varför är menstruationscykeln undertryckta under graviditeten?
 • fakta om ADHD hos barn
 • hypertension graviditet risker
 • medicinering till kvinnor med brist på sexuell lust
 • mobiltelefon torn faror
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com