läkemedel för att stoppa menstruationsblödningar

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-10-26
Läkemedel som automatiskt stoppa menstruationsblödningar har varit ett kontroversiellt ämne minst sagt, men trots kontroversen de visat sig vara populär. Fler och fler kvinnor att välja undertrycka sina menstruationscykler av olika anledningar. Vissa undertrycka sina menstruationer ha en roligare semester eller för ett speciellt tillfälle som ett bröllop eller jubileum. Andra undertrycka sina menstruationer eftersom de kan ha medicinska tillstånd som gör att ha en mens obehagligt. Oavsett anledning kan vara, det finns många val av läkemedel att ta för att stoppa menstruationsblödningar.

Yaz

Yaz är en födelse-piller avsedda att tas varje dag i 24 dagar. Den amerikanska Food and Drug Administration godkänt Yaz som preventivmedel och som en lättnad för symptom på PMDD (premenstruell dysfori). Annan fördel med Yaz är undertryckandet av menstruationer. Medan du tar Yaz, har du oregelbundna perioder. Dessa perioder blir kortare i längd och lättare än din normala menstruationscykel. Även om detta är en bieffekt, det är det enda som sätter Yaz från andra p-piller.

Seasonique

Seasonique är ett p-piller används för att förhindra graviditet, och undertrycka menstruation. Dessa piller är tagna i fyra cykler, som varar tre månader per cykel. Vid slutet av varje kvartal cykel, har du vad Seasonique litteraturen kallar en "piller period. " En normal period signaleras av en ökning av hormonet östrogen. Med Seasonique är östrogen levereras i en stadig låg dos, orsakar din menstruationscykeln att sluta. Ett piller period inträffar mot slutet av varje tremånadersperiod pack när östrogen något ökas. Detta kommer att leda ljus blödning, som liknar en lätt menstruationscykeln.

Depo-Provera

Depo-Provera är en typ av preventivmedel som fattats av injektion en gång var tredje månad. Denna injektion används för både preventivmedel och menstruation förtryck. I början av tar detta läkemedel, vissa kvinnor tycker att de har förändringar i sina cykler, men efter ett år av användning, 50 procent av kvinnor som använder Depo-Provera upptäcker att de inte har någon mens alls. Den regelbunden menstruationscykel kommer att återupptas efter injektioner slut, men det kan vara oregelbunden tills hormonerna avtar.

Danazol

Danazol är ett läkemedel förskrivs till kvinnor som har endometrios. Det är två gånger dagligen, med start i början av menstruationscykeln. Danzol piller kan helt stoppa menstruationen under tiden du tar dem, men så fort du slutar dem din tid igen. Det finns vissa biverkningar förknippade med att ta detta läkemedel, inklusive viktuppgång, djupare röst, svettningar och torrhet i slidan.

Lybrel

Lybrel är den enda FDA-godkända p-piller som kan tas varje dag på året. De flesta orala preventivmedel har så kallade aktiva tabletter och inaktiva piller. Den aktiva piller ges för de första tre veckorna av preventivmedel cykel och sista veckan du tar inaktiv placebo piller att ta med på din menscykel. Med Lybrel finns inga placebo piller, så du kommer att ha någon menstruationscykeln. Hela pack Lybrel piller utsöndrar samma hormon, försäkra din mens håller sig borta.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:normal puls av ett barn i åldern tio år

Relaterade artiklar


 • kan du göra ett faderskapstest på ett ofött barn?
 • hur du väljer en alternativ sjukhem
 • hur man startar p-piller
 • mobiltelefon torn faror
 • ägglossning symtom och tecken
 • täta urinvägsinfektioner
 • prenatal genetisk testning förmåner
 • C-vitaminbrist hos barn
 • normal sköldkörtel nivå varierar
 • naturliga sätt att få arbetskraft hemma
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com