normal puls av ett barn i åldern tio år

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-10-26
Barn har naturligtvis en högre puls än vuxna. Frågan är, vad som är normalt

Genomsnittlig hjärtfrekvens

Den genomsnittliga pulsen av en 10-årig är 95 slag per minut. Utbudet av normala är 70 till 110. Detta är den puls av en hälsosam barns hjärta.

Maxpuls

maxpuls av en 10-årig under lätt, motionera och spela är 210. Detta beräknas med följande formel: 220-10 [ålder]=maxpuls

Hjärtnivå

målhjärtfrekvensen är den ränta du vill få ditt hjärta att slå för att uppleva maximal nytta av tränar. Detta gäller för 10-åringar, såväl som vuxna. Målet hjärtfrekvens är ca 50 procent av max, så 105 för en 10-åring. För att vara säker, vill man aldrig gå utöver 85 procent av sin maximala, vilket för en 10-årig skulle vara 178,5 slag per minut.

Medicinering och puls

Förutom motion och sömn finns det andra faktorer som kan påverka pulsen. Den vanligaste faktorn som kan förändra ett barns hjärtfrekvens är medicinering. Smärtstillande, som ibuprofen, minska pulsen. Vissa smärtstillande har koffein, som vissa antihistaminer, som höjer pulsen. Astma medicinering har ofta en steroid, som ökar hjärtfrekvensen. När de lämnar din anteckning barn medicin Vad är en normal variation och vad som är ett varningstecken.

Sjukdom och puls

med en kall, kan influensa eller en infektion effekt på pulsen. Hosta tenderar att höja hjärtfrekvens, liksom feber. När kroppen är kämpa med en infektion, kan pulsen gå upp som kroppen kämpar för att avvärja av sjukdom och producera vita blodkroppar.

låg hjärtfrekvens

Låg puls, en puls under 60, kan vara ett tecken på en extremt friska barn eller ett varningstecken. Om 10-åringen är håglös, svag, yr, andnöd, förvirrad, yr och trött, låg hjärtfrekvens kan tyda på att hjärtat inte pumpa tillräckligt med syre genom kroppen och bör undersökas.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:vad är orsakerna till väsande andning hos spädbarn?

Relaterade artiklar


 • bebisar och sköldkörtelproblem
 • omsorg för äldre i hemmet kontra sjukhem
 • kan du göra ett faderskapstest på ett ofött barn?
 • vitaminer bör kvinnor vidta?
 • klimakteriet och näsblod
 • urinvägsinfektioner hos barn
 • hur man kan minska risken för cancer
 • graviditet massage säkerhet
 • livsmedel som innehåller mycket fiber för barn
 • hur man kan stoppa jäst infektioner naturligt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com