prenatal vitamin information

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-10-25
Av de många saker på din graviditet för att göra-listan, hitta en bra prenatal vitamin är en av de viktigaste. Med så många vitamin märken och blandningar finns kan det vara svårt att veta vilken som är bäst för dig och ditt barn. Men att veta vad prenatal vitaminer innehåller och varför de är så viktigt är det första steget att avgöra vilken vitamin uppfyller dina näringsbehov

Ingredienser

prenatal vitaminer skiljer sig mest märkbart från standard multivitaminer i sitt innehåll av folsyra, järn och kalcium, näringsämnen som är särskilt viktiga för en gravid kvinna och växande fostret. Folsyra kan minska dina barns risk för neuralrörsdefekter och kan minska risken för låg födelsevikt och för tidig födsel. Järn förhindrar järnbristanemi, vilket är särskilt oroande under graviditeten eftersom järndepåer är lätt utarmat när kroppen arbetar för att göra mer blod än vanligt. Järn stöder också muskelutveckling och kan minska risken för tidig födsel och låg födelsevikt. Kalcium är viktigt för styrkan i både modern och barnet ben och tänder och främjar normal funktion i cirkulationssystemet, nervsystemet och muskulös system. Det är viktigt att omvärdera ditt behov av ytterligare tillskott när du börjar ta prenatal vitaminer. När det tas med prenatals kan vissa kosttillskott ge för mycket eller för lite av ett visst näringsämne så tala med din läkare om du justerar komplettera intaget.

Tillgänglighet

prenatal vitaminer finns både over-the-counter och genom recept. Over-the-counter vitaminer är tillräckliga för de flesta gravida kvinnor, men din läkare kan rekommendera de bästa märke för dig eller låta dig veta om dina näringsbehov kräver recept vitamin blandning. Om du väljer en over-the-counter vitamin, läs etiketten noga för att se vad varje piller innehåller. FDA inte fastställa normer för vitaminhalten så, med din läkares hjälp, måste du avgöra vilket märke passar dina behov bäst.

Från Prenatal Vitaminer

Om du planerar att bli gravid, börja ta prenatal vitaminer ungefär tre månader innan du blir gravid. Detta bidrar till att din kropp har de näringsämnen den behöver för att förhindra defekter i neuralrörsdefekter, en del av fostret som utvecklas under den första månaden. Fortsätt att ta dem under hela graviditeten och kanske även under amning, om din läkare rekommenderar.

Problem

Om du har svårt att svälja dina vitaminer, tala med din läkare om att få ett recept på bestruket, tuggtabletter eller mindre vitaminer. Några over-the-counter märkena säljer också "petite" vitaminer, stället för en stor vitamin du ta två eller tre mindre organisationer piller. Om vitaminer orsaka illamående, försöka ta dem med mat, vid läggdags, eller tugga tuggummi eller hårda karameller efteråt.

Prenatal Vitaminer och din diet

prenatal vitaminer är ett utmärkt sätt att se till att du och ditt barn får det näringsämnen du både behovet av lämplig utveckling. Men de är aldrig en ersättning för sund kost eller en ursäkt för att leva på skräpmat i nio månader. Färskvaror, fullkorn och mjölkprodukter innehåller många andra viktiga näringsämnen inklusive fibrer, protein och omega-3 fettsyror som du och ditt barn kräver så tänk på dina vitaminer som extra försäkring mot problem, inte en enda lösning för en perfekt graviditet.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:barns hårväxt

Relaterade artiklar


 • sexuella biverkningar av lisinopril
 • sluta röka verktyg
 • värmevallningar och klimakteriet
 • menstruella problem och klimakteriet
 • knä tendinit symtom
 • medicinering till kvinnor med brist på sexuell lust
 • stadier av utveckling av ett mänskligt foster
 • hur är bentätheten kontrolleras?
 • urinblåsan problem under graviditeten
 • hemlagad graviditetstest
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com