produktionen av vita blodkroppar

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-10-31

Inledning

Vita blodkroppar, som även kallas leukocyter, är en viktig del av kroppens immunförsvar. Tillsammans cirkulerar i blodet och kämpa mot främmande inkräktare och infektion. Vid varje givet tillfälle, har din kropp mellan 5. 000 och 10. 000 vita blodkroppar per mikroliter blod för att skydda kroppen.

Benmärg

Vita blodkroppar produceras i benmärgen, som ligger inom ben kroppen, mer specifikt den platta ben som bäckenet, bröstbenet och skalle. Det finns två typer av benmärg, röda och gula, vita blodkroppar härstammar från den röda benmärgen. Röd benmärg består av myeloisk vävnad.

Stem Cells

myeloisk vävnad är en viktig del av kroppen eftersom det innehåller hematopoetiska stamceller. Stamceller är kroppens byggstenar, eftersom de kan förvandla sig till en cell för att producera vävnader i kroppen. Som sådan stamceller ofta kallas "master celler. " Hematopoetiska stamceller är unika eftersom de orsakar blodbildningen, eller skänka blod. Dessa stamceller, då i regi av kroppen, har förmåga att förvandla sig till någon typ av vita blodkroppar som kroppen behöver för att skydda sig mot inkräktare eller infektion.

Typer

Kroppen styr produktionen av vita blodkroppar så att blod i genomsnitt innehåller 7. 000 vita blodkroppar per mikroliter. Dessa blodkroppar är vidare indelade i sex olika typer av vita blodkroppar. Mer än 50 procent av vita blodkroppar neutrofiler, som skyddar kroppen från smitta genom intag (fagocytos) den utländska inkräktare. Resten av vita blodkroppar utgörs av en blandning av basofiler (som främjar inflammation och blodflödet till infekterade områden), lymfocyter (som producerar antikroppar och attackera främmande och tumörceller), monocyter (som äter bakterierna och vävnad skräp) och eosinofiler (som reagerar på allergener och parasitära maskar).

alternativ produktion

Trots att majoriteten av vita blodkroppar skapas efter ett barns kropp har utvecklats tillräckligt för att få benmärg, andra delar av kroppen bär också nödvändigt stamceller att producera vita blodkroppar. Mjälte, lever och bräss har förmåga att producera vita blodkroppar när det behövs. Denna process, som kallas extramedullär hematopoes, brukar inte inträffa om inte benmärgen har blivit oförmögen att producera tillräckligt med vita blodkroppar för kroppen.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:tips för att få arbetskraft hemma

Relaterade artiklar


 • bruten handled symtom
 • Vad kan jag göra för att inducera förlossningen?
 • läkemedel som orsakar håravfall
 • Vad kan jag göra för att stoppa mina bröst från hängande?
 • typer av leukocyter
 • struktur av blodkärl
 • tecken och symtom på en UVI Staph infektioner
 • är diarré en form av graviditetsillamående?
 • är luftfuktare säkra för barn?
 • vad man ska leta efter i en gynekolog
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com