spädbarn hudsjukdom

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-10-10
Spädbarn kan få en rad olika hudsjukdomar, och vissa är mer vanliga än andra. Du kan behandla de flesta typer av spädbarn hudsjukdomar på egen hand, men vissa kräver receptbelagda mediciner. Ring din läkare med några funderingar, och om en viss hud sjukdom åtföljs av andra symtom, som feber (se referens 2)

Vagga cap

seborroiskt eksem orsakar mjölkskorv hos spädbarn. Det kännetecknas av flagning hud, oftast i hårbotten, enligt drgreene. com. Det kan spridas till andra delar av kroppen, såsom ansikte och hals, om det går obehandlade. Använd en liten borste för att försiktigt skrapa vågen när du schampo ditt barns hår. Om mjölkskorv kvarstår kan du prova ett schampo som är särskilt utformade för seborroiskt eksem, som Selsun Blue (se referens 2).

Blöjeksem

blöjeksem är en vanlig och orsakas av fukt på barnets kombinerade bottensatta med blöja gnugga mot hennes hud. Använd engångsblöjor, och ändra dem ofta. Om du inte planerar att ändra barnets blöja under en längre tid, t. ex. över natten, tillämpa en blöja kräm som hjälper blockera fukt från att sippra in i huden och orsakar ett utslag. Exempel Desitin Övernattning och A + D salva (se referens 2).

Eksem

atopisk dermatit eller eksem, orsakas av en immunologisk sjukdom i barnets hud, inte nödvändigtvis en allergi. Använd mild tvål och ljummet vatten under badet tid. Applicera en baby fuktkräm efteråt, såsom Aquaphor. Om utslag inte klara upp, se din läkare för ett recept salva (se referens 3).

Erythema Toxicum

Erythema toxicum är en typ av hudutslag som är vanlig bland barn som är några dagar gamla, enligt drgreene. com. Detta utslag kommer i form av röda fläckar med bulor i mitten. Erythmea toxicum rensar upp på egen hand efter flera dagar utan behandling (se referens 2).

Värmeutslag

värmeutslag är också känd som värmeutslag eller miliaria. Svett från överdriven kroppsvärme utvecklas till en utslag i vecken av hans hud, där fukt är instängd. Avstå från att tillämpa för mycket fuktighetskräm, eftersom det gör värmeutslag värre. Inte utstyra ditt barn, och ser till att huset har en behaglig temperatur (se referens 2).

Stafylokockbakterierna skållade hud syndrom

En staphylococcal infektion är livshotande och kännetecknas av en svidande röda utslag som åtföljs av feber, frossa och massiva hudfjällning i ditt spädbarn. Om du misstänker stafylokock skållade hud syndrom, ring din läkare omedelbart. Behandling innebär oftast sjukhusvistelse samt antibiotika (se referens 1).

Svampinfektion

En svampinfektion liknar en blöjeksem, men inte går bort med typiska behandlingar blöjeksem. Dessutom, till skillnad från blöjeksem, jäst infektioner tenderar att inträffa i veck i huden, såsom låret. En svampinfektion kan också utvecklas i den nedre magen. Utslagen kan ha finnar i den. Fråga din barnläkare om hur du använder en over-the-counter salva, såsom mikonazol eller klotrimazol. Om svampinfektion är allvarlig kommer din läkare rekommendera sannolikt ett recept, som nystatin (se referens 2).

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:diabetiker reaktion på socker

Relaterade artiklar


 • CYMBALTA & graviditet biverkningar
 • typer av p-piller dispensrar
 • typer av mini piller
 • naturliga Stretch Mark avlägsnande
 • känsla illamående & klimakteriet
 • hur du gör dina ögonfransar att växa
 • hur man ska behandla kryptiska tonsiller
 • botemedel mot melasma
 • post ägglossning symtom
 • enkla sätt att få muskler
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com