tecken och symtom på en UVI Staph infektioner

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-10-05
Urinvägsinfektioner (även kallad urinvägsinfektioner eller infektioner i urinblåsan) är vanliga inflammation i urinvägarna, som innefattar njurar, urinblåsa och urinrör. De orsakas när bakterier som Staphylococcus aureus införs i urinvägarna, normalt genom urinröret. Även om dessa infektioner kan vara smärtsamt och obekvämt, de är lätt att behandla om du kan känna igen tecknen

Du behöver:. .
Ett barn med smutsiga eller germy händer
Massor av tvål.
en diskbänk med rinnande vatten.

Staphylococcus aureus

Staphylococcus aureus (ofta förkortat till bara Staph) är en typ av bakterier som kan orsaka många typer av infektioner. Dess namn kommer från det grekiska ordet för druvklase och bär, eftersom dessa bakterier ser ut som klasar av druvor sett under ett mikroskop. Till skillnad från den vanligaste orsaken till urinvägsinfektioner, E. coli, är Staph inte normalt i en frisk människokropp. Det orsakar en rad sjukdomar, allt från matförgiftning eller endokardit. Även Staph kan orsaka urinvägsinfektioner, att Centers for Disease Control and Prevention uppskatta endast 10 till 20 procent av urinvägsinfektioner orsakas av Staph.

ökning eller minskning av urinering

En av de första tecknen på urinvägsinfektion orsakad av Staph är en förändring i hur du kissar. Du kanske märker att du plötsligt har behov av att urinera oftare än tidigare. Du kan också märka att när du går på toaletten, liten eller ingen urin kommer ut. Detta kan inträffa eftersom stafylokockbakterier i blåsan är irriterande nerven slutar. Nerverna ge falska signaler till hjärnan att blåsan är full.

Dysuri

Ett av de mest störande symtomen på en Staph urinvägsinfektioner är dysuri, eller blod i urinen. Detta är dock ett vanligt symptom på många urinvägar. Det inträffar när njurarna "filtreringssystem störningar och blod når fram tillsammans med slaggprodukter. Blodet blandas sedan med urinen och skickas ut genom urinröret.

Förändringar i urin

Blod i urinen är inte den enda förändringen i urinen som kan betyda att du har en Staph urinvägsinfektioner. Urin har normalt en distinkt lukt, men det kan plötsligt luktar fränare än vanligt. Din urin kan också verka mörkare än det är normalt. Grumlig urin är ett annat tecken på en Staph-orsakade urinvägsinfektion. I vissa fall stafylokockbakterier irritera urinröret så mycket att du känner en stor brännande känsla när du kissar.

Lägre smärta i kroppen

Staph urinvägsinfektioner kan vara smärtsamma. Beroende på de delar av urinsystemet som är inflammerad av stafylokockbakterier, kan du känna kramper brännande eller smärta i vulva, bäcken eller nedre delen av ryggen. Smärta i vulva är från en inflammerad urinröret, medan symtomen i bäckenet orsakas av en inflammerad blåsa. Om du känner smärta i nedre delen av ryggen, kan detta innebära att bakterierna har rest till njurarna, ett tecken på att din infektion har förvärrats.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:vikten av muskelsystemet

Relaterade artiklar


 • husgeråd som bli av finnar
 • Vad kan jag göra för att förmå arbetsmarknadens parter på 40 veckor?
 • smittsamma sjukdomar hos barn
 • tidiga barndomen utvecklingsstadier
 • sexuella biverkningar av Flomax
 • gastrointestinala problem hos nyfödda
 • klimakteriet vid 47 års ålder
 • hur man hittar en rökfria lägenhet
 • arbetskraft tecken under graviditeten
 • Vilka är de behandlingar för sockerberoende?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com