vad over-the-counter läkemedel påverkar missfall?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-10-15
Enligt en artikel i tidskriften American Family Physician, cirka 80 procent av amerikanska kvinnor ta någon typ av over-the-counter eller receptbelagda läkemedel under graviditeten. Även om vissa av dessa läkemedel är säkra i små doser och vissa (som nikotinersättning för att sluta röka) kan ha fördelar som överväger riskerna, finns det fortfarande stora faror. Ökad risk för fosterskador och missfall har varit kopplade till ens vanliga över disk läkemedel som acetylsalicylsyra.

Du behöver:
ett barn med smutsiga eller germy händer
. Massor av tvål.
en diskbänk med rinnande vatten.

Typer

Food and Drug Administration klassificerar över disk och receptbelagda läkemedel i enlighet med deras potentiella risk för fostret om en gravid kvinna i första , andra och tredje trimestern av graviditeten. Kategori A-droger har visat någon risk för den första trimestern fostret hos gravida kvinnor medan kategori B läkemedel har inte visat någon risk i djurstudier eller har visat risk i djurstudier, men har inte visat någon risk i studier på människa. Det har antingen inga studier gjorts på droger klassificeras som kategori C eller D, eller de studier som visar en risk men fördelarna av läkemedlet kan uppväga den potentiella skadan. FDA-klassificerade i kategori X droger är skadliga för fostret och fördelarna tros inte alltid uppväger riskerna för missfall eller missbildningar, därför dessa läkemedel bör aldrig tas av gravida kvinnor eller de som planerar att bli gravida

Effects.

De flesta droger klassificeras enligt kategori X som är förenade med en ökad risk för missfall är receptbelagda. Dessa inkluderar akne behandling isotretinoin, kolesterolsänkande läkemedel såsom Lipitor, radioaktivt jod, hormonella preventivmedel inklusive dagen-efter-piller, och cancerbehandling DES. Misoprostol och mifepriston är kända för att orsaka missfall och kan förskrivas till antingen orsaka abort eller att hjälpa en redan sker missfall med. Kategori D over-the-counter läkemedel kan öka risken för fosterskador eller missfall och inkluderar acetylsalicylsyra och nikotin terapier ersättning.

Överväganden

Enligt Vitaminsdiary. com kan många växtbaserade kosttillskott som kan köpas på en hälsokostaffär orsaka missfall. Örter inklusive blå och silverax, basilika rot och goldenseal kan utlösa uteruskontraktioner, vilket leder till missfall om du inte är fullgången i graviditeten. Andra örter som ginseng och gråbo kan orsaka fosterskador. Berätta för din läkare om eventuella supplement du tar, även om man tror att vara säker.

Fördelar

Mest over-the-counter läkemedel bör fattas endast i minsta dos som krävs för att kontrollera symtom, och med det minst giftiga drug till den kategorin (paracetamol över aspirin för huvudvärk, klorfeniramin över guaifenesin för dåligt förkylningar) används. Riskerna för fosterskador och missfall från många over-the-counter narkotika är mycket mild, och ibland fördelarna överväger risken för skada på fostret.

Varningar

Alla over-the-counter läkemedel som intas bör tas på lägsta effektiva dos för att minska risken för missfall eller fosterskador. Tala med din läkare om alla läkemedel eller naturläkemedel kosttillskott du tar eller planerar att ta.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:klimakteriet och glömska

Relaterade artiklar


 • bruten handled symtom
 • hur du gör din egen formel huvudlöss
 • ömmande leder i klimakteriet
 • hur man ger en kille en sexuell massage
 • proteinrika livsmedel för graviditet
 • träning tips för tonåringar
 • preventivmedel för undervikt kvinnor
 • klimakteriet och stress
 • hur man minska risken för RSV
 • typer av leukocyter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com