Graviditet & arbetsrätt

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-11-09
Lagar som Graviditet diskrimineringslagen och familj och sjukskriven lagen kräver att arbetsgivarna för att behandla gravida kvinnor rättvist i arbetslivet. Men det innebär att inte gravida kvinnor kan luta dig tillbaka och koppla av under och efter graviditeten. Gravida kvinnor fortfarande måste utföra jobbet till samma normer som andra arbetstagare. Dessutom kräver federal lag inte arbetsgivare att erbjuda betald mammaledighet

Du behöver:. .
Internet
gula sidorna.
tid att söka efter bästa erbjudandena.

Graviditet Discrimination Act

Graviditet diskrimineringslagen, en ändring i avdelning VII i Civil Rights Act från 1964, skyddar gravida kvinnor från diskriminering, enligt Personalpolitik Service. Alla arbetsgivare med minst 15 anställda ska följa denna lag. Det är olagligt att brand eller vägra att anställa en kvinna på grund av graviditet, tvinga en gravid kvinna att avgå på grund av graviditeten, ta bort tjänsteår eller upplupna pensionsförmåner på grund av graviditet, eller brand eller vägra att anställa en kvinna eftersom hon hade en abort .

Familj och sjukskriven lagen

Stadfäst 1993, familjefrågor och sjukskriven Lagen skyddar arbetstagare som behöver ledighet för vård av sig själv eller för en familjemedlem. Om din läkare säger att du inte kan arbeta under eller efter graviditeten, är du berättigad till upp till 12 veckors obetald ledighet under FMLA. Mammor och pappor har rätt till FMLA om du behöver tid för förlossning, adoption eller för vård av sjuk familjemedlem. Du har också möjlighet att ta FMLA intermittent ledighet vid olika tillfällen av samma skäl. Till exempel, om du behöver ledighet på grund av svårt graviditetsillamående eller för att närvara mödravård tentor, kan FMLA intermittent lämna täcka detta. Det är också möjligt att ändra ditt schema för en viss tidsram från heltid till deltid under FMLA. Om du tar semester enligt FMLA, du rätt att återgå till antingen samma arbete eller annat arbete med lika lön och förmåner när du kan återgå till arbete. FMLA gäller företag med 50 eller fler anställda.

Americans with Disabilities Act

En normal, händelselös graviditet inte kvalificerar en kvinna för täckning under Americans with Disabilities Act. Men om graviditeten orsakar stora problem som begränsar kvinnans liv verksamhet finns det begränsade omständigheter där regeringen kan överväga kvinnan handikappade under Americans with Disabilities Act, vilket hon har rätt till boende.

Graviditet Rapportering

En kvinna inte är normalt skyldig att rapportera en graviditet direkt. Lagen föreskriver att gravida arbetstagare bör ge samma mängd varsel som andra anställda som behöver funktionshinder ledighet. Familjen och sjukskriven lagen kräver 30 dagars varsel. Om det är allt verksamheten kräver är en gravid kvinna inte skyldiga att rapportera sin graviditet tidigare än så.

Sjukbidrag

En tillfällig arbetsoförmåga beror på en sjukdom som påverkar din förmåga att arbeta på kort sikt. De flesta medlemsstaterna anser graviditet tillfälliga handikapp, och fem stater och Puerto Rico har ett tillfälligt program sjukförsäkring som betalar en del av din lön under tillfällig medicinska tillstånd. De fem länder som erbjuder dessa förmåner Kalifornien, Hawaii, New York, New Jersey och Rhode Island.

Take Action

Om du känner att du utsatt för diskriminering, det finns åtgärder du kan vidta. Dokumentera datum, tid och plats för den påstådda diskrimineringen så snart du kan. Prata med din fackliga representant eller arbetsgivaren att lämna in ett klagomål eller klagomål. Rådgör med din anställning handbok för en riktig åtgärder att vidta för att göra detta. Du kan också prata med andra gravida kvinnor i företaget för att se om andra har känt sig diskriminerad. Under tiden fortsätter utför ditt jobb och registrera allt arbete som du gör. Du behöver inte en advokat att lämna in ett klagomål till USA Equal Employment Opportunity Commission, men det kan hjälpa ditt fall om du hyr en som specialiserat sig på könsdiskriminering. Vill lämna in ett klagomål till EEOC, ring 1-800-669-4000.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Q10 hud förmåner

Relaterade artiklar


 • hur man minska rynkor på händerna
 • hur man skyddar barn från leksaker med bly
 • urinblåsan problem under graviditeten
 • söta sätt att tillkännage en graviditet
 • Efexor & klimakteriet
 • friska familjer program
 • Hur krympa Myom
 • Vad innebär det att upptäcka?
 • Hur snabbt kan man bli gravid efter en förlossning?
 • om vita blodkroppar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com