Vilka uppgifter av ben i kroppen?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-11-21
Ben funktion för att ge kroppen styrka, skydd och form. Det finns 206 ben i den vuxna människan. Vissa ben är stora, till exempel lårbenet, eller lårbenet, att ge stöd till kroppen. Andra ben är mycket små, såsom stapes eller mellanörat ben, som fungerar i förhandlingen. Oavsett storlek eller form, ben har viss likhet i termer av struktur och sammansättning

sammansättning

Den yttre delen av benet består av hårt material. Detta hårda material består av hydroxyapatit och proteiner. Hydroxyapatit består av mineraler, en stor del av som är kalcium och ger ben deras styrka. Den centrala delen av ben består av benmärg. Nerver och blodkärl är också delar av ben, som ben ständigt genomgår en ombyggnad. Var 10 år, varje ben i kroppen helt regenereras.

Skydd

Ben skydda de inre organen och ge form till kroppen. Styrkan i benen absorbera stora mängder kraft om kroppen träffas eller om man faller. Skalle skyddar hjärnan, revbenen och bröstbenet skyddar hjärtat och lungorna och kota (ryggraden) skyddar ryggraden. Skallen också gestaltar i ansiktet.

Cellproduktionen

Ben är viktiga i produktionen av röda blodkroppar som transporterar syre och avfallsprodukter från cellernas ämnesomsättning. Röda blodkroppar produceras i benmärgen, eller den centrala delen av skelettet. Dessutom är vita blodkroppar och blodplättar som produceras i benmärgen. Stamceller eller celler föregångare som kan bli många olika typer av kroppens celler, finns också i benmärgen.

Mineral Reserve

Kalcium lagras i skelettet. Detta mineral är avgörande för sammandragning av kroppens muskler. Andra mineraler lagras i benet inkluderar fosfor, kalium, mangan, kisel, zink, selen, svavel och andra spårämnen. För ben på rätt sätt absorbera dessa mineraler vitamin D måste vara närvarande.

Movement

Ben träffa andra ben på områden kallade lederna i kroppen. Fogarna ge kroppen flexibilitet och ge utrymme för rörelse. Brosk linjer benen "yta i leden. Om brosket skadas artrit kommer att inträffa. Detta kan begränsa kroppens rörelser och flexibilitet. Ligament gå ben tillsammans och bidra till att göra gemensam stabil. En annan funktion av ben är att ge en fästpunkt för mjuka vävnader. Muskler fäster benen av senor-stark, fiber som vävnader. Senor låta musklerna att dra på benen att orsaka rörelse.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Varför ska tonåringar äta hälsosamt?

Relaterade artiklar


 • kan orsaka anemi sent & oregelbunden mens?
 • hur man lär sig tecken på och upptäcka alkoholism
 • vad är en sinus skölja?
 • hosta hos spädbarn
 • arbetskraft tecken under graviditeten
 • hur man undviker att få influensa under de kalla vädret
 • vad man ska leta efter i en gynekolog
 • normal vuxen andningsfrekvens
 • klimakteriet och stress
 • fungerar ricinolja för att framkalla förlossningen?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com