effekter av amlodipinbesilat

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-11-26
Amlodipinbesilat, annars känd som Norvasc, är i en klass av läkemedel som kallas kalciumkanalblockerare. Det fungerar att slappna av och vidga blodkärlen, vilket leder till både bättre blodflöde och syre till hjärtat. Detta i sin tur sänker ditt blodtryck och din puls, hjälpa hjärtat att pumpa mer effektivt

Använder

Amlodipin inte bara används som en medicin för att hjälpa till att sänka blodtrycket, men det bidrar också i fall av kärlkramp eller bröstsmärtor. Genom avspännande och utvidgande artärerna, vilket ökar blodflödet, hjälper det att lindra kärlkramp.

Effekter på äldre

De äldre är mer benägna att drabbas av biverkningar av denna medicin, speciellt yrsel och svaghetskänsla, kanske till den grad att svimma. Anledningen är på grund av det sätt som den sänker blodtryck och hjärtfrekvens. Äldre patienter kan uppleva ortostatisk hypotension, vilket är vad som händer när blodtrycket sjunker för lågt, speciellt när patienten står upp. Det är viktigt att följa de äldre för faller när du tar detta läkemedel.

Vanligaste biverkningarna

Som med alla mediciner, det finns alltid en risk att du kommer att uppleva biverkningar. Om du tar amlodipin, oavsett vilken ålder du är, du kan uppleva samma effekter av den så gör de äldre. Samma yrsel eller svimma känsla de kan få kan hända vem som helst. Det kan också orsaka svullna armar och ben, vilket tyder på vätska uppbyggd. Det är möjligt att ett bultande hjärtslag kan uppstå på grund av överflödig vätska. Med lägre blodtryck och hjärtfrekvens, kan du känna något trött eller svag, känslan som du bara vill sova. Smärta i buken och huvudvärk är också möjliga. Ömhet eller blödning i tandköttet är en annan kraft, men en som god tandhygien bör bromsa.
Du bör rapportera något allvarligt med din läkare, han kan vilja justera dosen baserat på vad du upplever

Fortsätt med Care

Om ditt blodtryck sänker avsevärt kan detta vara farligt, så. det är viktigt att du hålla koll på ditt blodtryck och hjärtfrekvens. Du kan köpa en enkel kontroll av blodtrycket på alla apotek och många har dem tillgängliga för användning utan kostnad. Håll reda på värdena på en daglig basis. Onormal hjärtrytm kan också förekomma.

Försiktighetsåtgärder

När du tar amlodipin, är det oftast bättre att undvika rökning och alkohol. Rökning kan faktiskt störa medicinering effektivitet, och alkohol kan bidra till vad som redan kan vara lågt blodtryck problem. Grapefrukt och grapefruktjuice kan också orsaka ett dopp i blodtryck, och bör endast konsumeras med försiktighet.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:naturliga induktion teknik

Relaterade artiklar


 • Hur är en koloskopi gjort?
 • Hur kvinnor blir gravida?
 • hur man kan slå endometrioisis 85 - hur man kan förbättra sexuell aktivitet efter livmoder hysterektomi
 • hur man kan förstå vikten av att få en dilaterade näthinnan tentamen
 • Vad är en normal menstruation?
 • amoxicillin och svampinfektioner
 • Vad är grå starr?
 • hur man får den bästa sjukförsäkring planer
 • konsumenter av receptbelagda läkemedel
 • spädbarn hjärtproblem symtom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com