hörsel och örat regler säkerheten för barn

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-11-06
A 1992 studie publicerad i International Journal of Prenatal och perinatal Studier bekräftar att ett foster börjar reagera på sin mors röst vid en graviditetslängd på cirka 16 veckor. När han föds, han är utsatt för konstant ljud runt omkring honom. Som förälder är ditt jobb att skydda ditt barns öron och hörsel, så de kommer att vara frisk och stark i hela sitt liv

Du behöver:. .
Fetal Monitor
Spåra utskrift.
Födande kvinnan.
Ofödda barn.

Rengöring

Skötsel och rengöring av små öron är en grannlaga uppgift. Föräldrar oroar oss ofta för öronvax, men det är öronvax syftar till att skydda innerörat från skadliga bakterier. Såvida inte öronvax bygger upp till den punkt att barnet har ont eller vaxet är synbart att täppa till kanalen, behöver du inte oroa dig för att ta bort det.

Om barnet inte lider av överflödigt vax, är den bästa åtgärden att ta henne till en läkare för att få vaxet bort och att leta efter infektion. Om det inte finns några tecken på ackumulering, det bästa sättet att rengöra ditt barns öra är med en varm, våt disktrasa. Torka försiktigt runt utsidan av örat på en daglig basis. Använd aldrig en bomullspinne på insidan av hennes öra.

Mellanöstern-Ear Fluid

En annan fara för unga öron är mitt örat vätska. Detta är den uppbyggd av en vätska mellan hörselgången och trumhinnan. En del barn tenderar att ha mer vätska i öronen än andra. Orsaker en infektion, förkylning, allergi eller ens runt en rökare. Den ständiga vätska i örat kan leda till fler infektioner än normalt och kan hämma ett barns hörsel, särskilt när vätskan är i båda öronen.

Att behandla mitt örat vätska, de flesta läkare börja med att rekommendera er vänta. I ett barns öra kan vätskan ta upp till 10 veckor att försvinna. Om man med 12 veckor det inte är borta, kan det vara dags att prata om operation. Förfarandet för Mellanörat vätska kallas myringotomy, där små rören är placerade inuti örat nära trumhinnan för att möjliggöra cirkulation av luft.

Öron använda mobiltelefoner

Vissa leksaker kan avge ljud så högt som 96 decibel, men experter rabatt dessa typer av leksaker som en stor bidragsgivare till hörselnedsättning, framför allt eftersom barnen inte håller leksaker till sina öron under en längre tid. Den främsta källan till stress för hörsel-och sjukvårdspersonal är hörlurar som barnen använder för att lyssna på deras personliga musikspelare.

Den lilla örat knoppar som skickar ljud direkt in i trumhinnan kan orsaka allvarliga skador på ett barns hörsel, om de används ofta och under långa perioder. För att undvika denna typ av skador, rekommenderar experter från Seattle Children's Hearing Research Foundation köper större hörlurar som blockerar ljud utifrån, så att barnet inte känner behov av att vända hennes musik upp högre.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:hem löss behandling för kläder

Relaterade artiklar


 • liggande sjukdom
 • Yasmin problem
 • är vitaminer bra för dig?
 • hur har mindre ömhet efter en influensa skott eller blod rita
 • hur man rengör och lagrar kontaktlinser
 • hur man ska behandla kryptiska tonsiller
 • blodtryck förklaras
 • hur man kan förebygga bristningar under graviditeten
 • den genomsnittliga höjden för kvinnor i olika länder
 • vad är orsakerna till ständiga hicka?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com