klimakteriet och matsmältningsbesvär

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-11-11
Många biverkningar kan inträffa som en följd av klimakteriet eftersom kroppen går igenom flera hormonella förändringar. En av biverkningarna av klimakteriet är matsmältningsbesvär. Även känd som dyspepsi, hänvisar matsmältningsbesvär till känslan av fullkomlighet och /eller obehag efter att ha ätit. Det finns flera symptom samt sätt att hitta lindring för klimakteriebesvär matsmältningsbesvär

Indgestion Symtom

Några av symtomen på matsmältningsbesvär innehålla en uppblåst eller full känsla, rapningar och /eller gas, illamående och /eller kräkningar, sura smak i munnen, buksmärta, sveda i övre buken i magen, en morrande mage och halsbränna.

Menopausala Påverkan på mag-tarmkanalen

hormonnivåerna i blodet ändra både före och under klimakteriet. Mag-tarmkanalen påverkas av dessa hormonnivåer, vilket kan leda till lös eller torr avföring. Förändringar i östrogen och testosteron kan förändra rörlighet i hela tarmkanalen. Hormonnivåer, såsom minskade mängder av östrogen, kan också påverka hur väl matstrupen håller luft och syra från att gå tillbaka upp i matstrupen.

Luteiniserande hormoner och follikelstimulerande hormoner produktionsökning under klimakteriet. Då levern bryter ned hormoner i blodet när de inte behövs av kroppen, kan en överbelastning av dessa två hormoner orsaka att levern arbeta hårdare, vilket lämnar mindre energi för kroppen att ägna åt matsmältningen.

Faktorer som förvärra Menopausala Magbesvär

Förutom hormonförändringar finns det vissa faktorer som förvärrar matsmältningsbesvär under klimakteriet. Till exempel kan stress orsaka mer magbesvär. Överätande och /eller äta hög-fett, socker-lastad livsmedel kan störa den naturliga balansen i matsmältningssystemet, vilket leder till ökade matsmältningsbesvär symtom. Undvik också att tuggummi för att minska mängden luft som sväljs, vilket kommer att minska växthusgaser.

Goda bakterier

Bakterier, både bra och dåliga, finns överallt, även i mag-tarmkanalen. Bra bakterier, eller probiotika, kan bidra till att skapa en hälsosam balans (eller "Flora") av bakterier i magen. Detta kan bidra till att minska symptom på klimakteriet matsmältningsbesvär. Att konsumera mer goda bakterier, äta yoghurt varje dag och /eller konsumera andra livsmedel med probiotika. Probiotiska tabletter också.

Nyttiga teer

Vissa teer kan hjälpa matsmältningen under klimakteriet och minska förekomsten av halsbränna och magbesvär. Njut av en varm kopp te efter en måltid.

Pepparmintste, till exempel, innehåller karvon och Methone, som hjälper till att neutralisera det överflöd av saltsyra som uppstår när ett överskott mängd mat kommer in i tarmkanalen på en gång. Peppermint te innehåller även mentol, som kan hjälpa slappna mag-musklerna.

Kamomillte kan hjälpa också, genom att befrielse från gas, matsmältningsbesvär och magkramp. Alla med ambrosia allergier bör hålla sig borta från kamomill.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:antibiotika effekt på p-piller

Relaterade artiklar


 • kan orsaka anemi sent & oregelbunden mens?
 • hur man tränar yoga i din lilla vardagsrum
 • hur man håller barnen säkert från läkare kontor bakterier
 • om fertilitet vitaminer för män
 • ägglossning under klimakteriet
 • vad är neuropati?
 • Hur man känner igen sexuella övergrepp mot barn
 • hemlagad graviditetstest
 • läkemedel som orsakar håravfall
 • stadier av utveckling av ett mänskligt foster
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com