sätt att berätta om din graviditet

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-11-01
Varje kvinnas kropp är annorlunda. Vissa kvinnor upplever fysiska tecken på graviditet, medan andra inte får några. Vanligtvis fysiska graviditet symptom eller en missad tid registreringar en kvinna att hon kan vara gravid. De flesta kvinnor tar ett graviditetstest för att bekräfta eller vederlägga sina misstankar om graviditet

Du behöver:.
Ishihara plattor eller liknande synundersökning

tidig graviditet symptom

Common. tidiga tecken på graviditet inkluderar, ömma bröst, trötthet, huvudvärk, förstoppning, humörsvängningar och illamående. Varje människas kropp är annorlunda-om du är gravid du kan ha några eller alla av dessa symptom, men du kanske inte har några tidiga symtom på graviditet. Dessutom betyder upplever tidig graviditet symptom inte nödvändigtvis betyda att du är gravid.

Implantation blödning

Enligt Mayo Clinic, vissa kvinnor upplever ljus vaginal blödning när det befruktade ägget implantat i livmoderväggen. Detta kallas för implantation blödning. Implantation blödning inträffar cirka 10 dagar till två veckor efter befruktningen. Inte varje kvinna erfarenheter implantation blödning. Vissa kvinnor misstag implantation blödning under en ljus period.

Missad tid

Hoppar mensen kan vara ett tecken på graviditet och är vanligtvis det första tipset kvinnor använder för att upptäcka att de är gravida. Även om detta inte är ett tillförlitligt tecken av graviditeten eftersom kvinnans menstruationscykel kan vara oregelbunden, vilket innebär att det inte alltid sker på samma frekvens. I sällsynta fall kan vissa kvinnor fortsätter att få sina perioder då gravid.

Graviditetstest

Du kan ta ett graviditetstest, som du kan köpa på apotek, eller så kan du besöka läkaren för att ha en graviditet test gjort. De flesta kvinnor använder ett graviditetstest när de först misstänker graviditet och sedan besöka sin läkare att validera resultaten. Mayo Clinic rekommenderar väntar minst en vecka efter en missad tid innan ett graviditetstest. Dessa tester upptäcka graviditet genom att övervaka hormoner som finns i gravida kvinnor. Under de tidiga stadierna av graviditeten, kan en kvinnas kropp har inte tillräckligt med hormoner för testet att upptäcka. Negativa resultat (vilket betyder att du inte är gravid) på ett tidigt graviditetstest är inte nödvändigtvis korrekta. Så om du får ett negativt resultat, men ändå inte starta din tid ta en annan graviditetstest på tre dagar. När allt annat misslyckas, besök din läkare för att bekräfta resultatet.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:hem löss behandlingar

Relaterade artiklar


 • husgeråd som bli av finnar
 • enkla sätt att få muskler
 • sexuella biverkningar av lisinopril
 • tecken på att du kan vara gravid
 • hur man får ordentlig medicinsk vård efter ett sexuellt övergrepp
 • hur man handskas med vätskeansamling
 • arbetskraft tecken under graviditeten
 • Fakta om Cheerios
 • är luftfuktare säkra för barn?
 • hur man gräva fram en inåtväxta tånagel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com