svår nästäppa under graviditet

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-11-05
Kvinnor som lider av nästäppa eller rinnande näsa under graviditeten, även kallad rinit av graviditeten, kan ha svårt att andas bekvämt. De kan ha svårt att sova på grund av trängsel, vilket också kan leda till svår huvudvärk i vissa fall. Tyvärr finns det inget sätt att förhindra graviditet rinit och samtidigt det enda botemedlet är förlossningen, finns det en mängd olika sätt för att lindra sina symptom förrän leverans dagen

Fakta

Graviditet rinit uppstår när näsan blir inflammerade och irriterade, delvis tack vare de hormonella förändringar som följer med graviditeten. Moderkakan producerar stora mängder östrogen under graviditeten, och östrogen kan öka slem produktionen och även orsaka insidan av näsan att svullna. Gravida kvinnor som lider av nästäppa typiskt klagar på nysningar, ihållande hosta, klåda i näsan och trafikstockningar.

Betydelse

Nästäppa är en av de vanligaste biverkningarna av graviditeten. Enligt en studie från 2007 ingår i det kliniska tester i Allergy and Immunology Journal, räknar man med att en av fem gravida kvinnor drabbas av rinit symtomen varje år. Kvinnor som lider av svår nästäppa under graviditeten kan ha svårt att andas på daglig basis. När överbelastning också åtföljs av post-nasal drip, kan en gravid kvinna lider av ihållande hosta och munkavle episoder när de sover.

Tidsplan

Svår graviditet rinit kan pågå för så lite som sex veckor eller för en hel graviditet . Det kan inträffa när som helst under en kvinnas graviditet, även om det är vanligast att först upptäcker tecken på rinit under den första trimestern när och progesteron nivåer ökar snabbt. Kvinnor som lider av graviditet rinit brukar hitta fullständig symptomlindring naturligt inom två veckor efter förlossningen.

Förebyggande /Lösning

antihistamin klorfeniramin anses säkert för användning under graviditet för att lindra nysningar, rinnande näsa och trängsel. Dessutom kan nasal koksaltlösning bevattning användas för att avlägsna slem från näsan samtidigt bidra till att smörja näsborrarna så att de kan arbeta mer effektivt. Dessutom bor väl hydrerade genom att dricka mycket vatten, använda en luftfuktare för att öka i hemmet luftfuktighet, höja sängens huvudända 4-6 inches, delta i regelbundna måttlig motion och att undvika miljö-triggers alla kan bidra till att minska trängseln.

Varning

Gravida kvinnor som lider av trängsel eller andra symtom rinit bör rådgöra med sin vårdgivare för att diskutera alla möjliga behandlingsalternativ och deras potentiella biverkningar. Det är viktigt att diskutera eventuella tidigare ovanliga eller allergiska reaktioner mot något läkemedel, särskilt om de inträffade när du tar en liknande typ av medicinering. Följ alltid den rekommenderade dosen instruktioner och kontakta en vårdgivare omedelbart om några biverkningar märks. Det är säkrast att undvika alla mediciner under den första trimestern för att säkerställa korrekt organutveckling hos fostret.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:sjuklig fetma och risken för missfall

Relaterade artiklar


 • klimakteriet och minnesförlust
 • yoga lärdomar för barn
 • om hjärtproblem hos nyfödda
 • skabb hos spädbarn
 • Hur säker är NuvaRing?
 • medicinering för barn som är allergiska mot husdjur
 • hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar
 • pediatriska ögonproblem
 • Hur man känner igen sexuella övergrepp mot barn
 • tecken och symtom på urinvägsinfektion
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com