tecken och symtom på anemi hos småbarn

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-11-29
Anemi är en vanlig blodsjukdom där kroppens tillgång på friska röda blodkroppar är för lågt. Många saker kan orsaka blodbrist, inklusive näringsmässiga problem, ärftliga sjukdomar, infektioner och vissa former av cancer. Bland småbarn, är dock den största orsaken till järnbristanemi, enligt KidsHealth. org. De tecken och symtom på anemi hos småbarn variera, beroende på hur svår anemin är

Överväganden

Leverans av järn lagras i kroppen tär sakta, visar så många små barn med järnbristanemi inte några symtom under dess tidiga stadier. Om anemi aldrig fortskrider förbi mild stadium, kan man aldrig se några tecken. Men när anemi gör framsteg, många av de symtom som visas är typiska för normala barn beteende och kan avfärdas som "bara vara trött och grinig. "

Första symptomen

Enligt National Anemi Action rådet, de första märkbara symtomen på anemi hos småbarn är onormala trötthet, svaghet och irritation. Spiken sängar är kanske inte så rosa som vanligt, och barns färg i allmänhet kan tyckas lite "off. "

Progredierade Symptom

Som anemi fortskrider kan ditt barn bli ännu mer trötta och irriterade och har blek hud och läppar. Andra symtom är dålig aptit, hjärtklappning, kalla fötter och händer, och en yr eller yr känsla. Långsam tillväxt och utveckling finns också tecken på anemi hos småbarn.

Sällsynt Symtom

En sällsynt symtom på anemi hos småbarn är ett tillstånd som kallas pica. Pica är ett tvångsmässigt begäret att äta nonfood objekt som smuts, krita, såpa eller måla chips. De flesta barn sätta nonfood poster i munnen då och då, men de med pica går utöver normal nyfikenhet och utforskning. Bristen på järn i kroppen kan spela en roll i att utlösa pica cravings.

Varning

järnbristanemi hos småbarn kan leda till allvarliga tillstånd, och därför bör symptomen inte ignoreras. Enligt Centers for Disease Control and Prevention, järnbristanemi hos spädbarn och förskolebarn kan orsaka försenad utveckling och beteendestörningar, såsom dålig social interaktion, oförmåga att uppmärksamma uppgifter och långsam motorisk aktivitet. Utan full reversering av järnbrist, kan dessa försenad utveckling fortsätter förbi skolåldern.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:kolik tips

Relaterade artiklar


 • örter för hälsa & helande
 • fosterutveckling på vecka 22
 • hur man: tycker det är - 1984 i Massachusetts
 • hur man gör hälsosamma måltider för småbarn
 • menstruella ångest botar
 • hur man kan minska kolesterol
 • sexuella biverkningar av lisinopril
 • joniserat akaline vatten kontra fluor vatten
 • mäns sexuella sjukvård
 • hur stärka ditt botten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com