tips om effektiv kommunikation med föräldrar och familj

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-11-20
Ibland de människor vi är närmast är svårast att kommunicera med. Att berätta dina problem till en främling kan tyckas oerhört lättare än att öppna upp till dina föräldrar eller någon som är känslomässigt investerade i dig. Din familj kan vara en värdefull resurs för rådgivning, tröst och stöd om du ger dem en möjlighet. Använda interpersonell kommunikation tekniker kan hjälpa dig mer effektivt kommunicera med dina föräldrar och familj

Gör tid för varandra bara för att chatta

För att delta i samtal måste du vara på samma plats vid samma tidpunkt. Familjer har ofta flera aktiviteter på gång varje dag, så det är viktigt att schemalägga tid att vara tillsammans. Prova att väcka en natt familj spel eller ringa en familj möte. Att göra visar så ditt engagemang att ägna tid till varandra och uppmuntrar kommunikation. Familjer som helt enkelt äter middag tillsammans vid bordet varje kväll har mer positiva personliga relationer med varandra. Barnen har högre betyg-point genomsnitt och mer välanpassade än barn vars familjer äter sig. Börja med att be dina föräldrar att dela något som hänt dem den dagen. Det kommer att få konversationen rullande och du kommer att vara mer informerade om vad som händer i varandras liv.

Meddelandet modell

När kommunicera med andra, föreställer en cirkel. På ena sidan av cirkeln är personen A. De levererar ett meddelande till person B som är på motsatt sida av cirkeln. Person B absorberar meddelandet och sedan levererar feedback till person A. Detta är en aldrig sinande ström av information som kallas The Basic kommunikationsmodell. När du har något du vill dela bör du göra din punkt och sedan öppna upp dig själv för att höra vad din publik har att säga. Feedback kan hjälpa dig att förändra ditt budskap och göra den mer effektiv. Feedback kan också ge dig mer information.

Handskas med konfrontation

Att kommunicera med föräldrar och familj kan ibland vara utmanande eftersom deras känslor är investerade i dig. Effektiv kommunikation kräver att båda parter vara lugn och mottaglig. Det är viktigt att hålla en nivå huvudet och ha tålamod för att få ut ditt budskap. När samtalet blir konfronterande, kan produktiv kommunikation avstannat. Vissa tekniker för att hantera konfrontation är följande: Lyssna på vad som sägs till dig helt innan besvaras, upprepa tillbaka vad du hörde personen säga, så att du vet att du finns båda på samma sida. Var inte anklagande. Använd fraser som "Jag tror . . . " eller "Jag känner mig . . . " istället för "Du tror . . . " eller "Du känner dig . . . . " Slutligen, var beredd att kompromissa. Ibland godkänner oense är det enda positiva sätt att avsluta en konversation.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:vad är en onormal menstruationscykel längd?

Relaterade artiklar


 • hörsel och örat regler säkerheten för barn
 • prenatal vitamin information
 • hur man undviker influensa denna säsong
 • hur man lindra smärtan av solbränna (och minska på lång sikt skada)
 • hur lätt belastning dator öga
 • hur man gör en flexibel Cold Pack
 • information om ammande kvinnor under graviditeten
 • verksamhet för personer förlorar minnet
 • Så här hjälper du gymnasieelev får tillräckligt med sömn
 • hur man ger en kille en sexuell massage
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com