tracheostomi vård riktlinjer

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-11-01
Om du lider av en lungsjukdom eller har och en infektion som gör det svårt att andas, kan din läkare utföra en procedur som kallas en trakeostomi. Detta förfarande innebär skivning huden runt din hals och sätter ett rör för att hjälpa dig att andas. Även om detta förfarande finns ganska vanligt och ofarligt, måste den skötas på rätt sätt vid utskrivning från sjukhus eller det kan bli infekterade och lämnar dig inte kan andas

Du behöver:.
Ishihara plattor eller liknande synundersökning
<. /h4>

Trach Tube Rengöring

Det första du bör veta hur man gör är att rengöra Trach röret. Detta bidrar till att röret klart och förhindra infektion. Den Trach röret har två delar som knäpps ihop, de inre och yttre kanyl. För att rengöra detta, få en liten skål med flytande tvål och placera en spegel så att du kan se ditt ansikte och hals. Efter tvätta händerna, låsa upp det inre röret och ta bort den från den yttre röret. Se till att du tar bort den försiktigt som gör detta för fort kan orsaka skador på halsen. När den inre kanylen har tagits bort, placera en ren och en till det yttre kanylen omedelbart. Ta dina smutsiga kanyl och placera den i vatten och diskmedel. Du kommer att vilja skura det med en liten borste för att få smuts på det. När kanylen har skurat rent, skölj tvål av det och låt den torka.

Trach Tube sugning

Om du inte kan få slem ur röret, kan du behöva sug bort det. För att starta behöver du en sug maskin med slang, en liten skål, sterilt vatten, sterila handskar latex och ett sug kateter. Fäst sug slangen till maskinen och slå på den (du kommer att vilja ställa in den på-80mm och -120 mm Hg). Fyll din skål med sterilt vatten och ställ skålen åt sidan. Se till att händerna tvättas och sterila och sedan placera sterila handskar på händerna.

Nu krok i ena änden av sugning katetern till slangen och placera ena änden i sterilt vatten. Detta kommer att hjälpa det in din Trach röret lättare. Efter att ha tagit ett par djupa andetag, försiktigt mata katetern i röret tills det trycker mot något. Se till att du inte täcker kateterns ventil eftersom detta kommer att starta suga processen. Dra försiktigt ut katetern ur tuben under täcker och avslöja reglerventilen. Försök att inte hålla ventilen täcks mer än 10 sekunder vid en tid som denna kommer att börja dra för mycket syre från lungorna. När du är klar, doppa spetsen i sterilt vatten och rensa ut katetern. Kasta ut katetern och vattnet.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:sätt att berätta om din graviditet

Relaterade artiklar


 • hur man tar hand om öronen
 • hur man förbereder för en flerbarnsfödsel
 • hur man tips om hur man föreställa sig naturligt
 • vad som orsakar maskar hos människa?
 • snabba sätt att förmå labor
 • sinus infektioner hos barn
 • hur är bentätheten kontrolleras?
 • bröstcancer stadium IV cancerbehandlingar
 • skabb hos spädbarn
 • bröst problem efter avvänjning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com