andropause diagnos

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-12-19
Andropause är en mans version av klimakteriet, men det händer inte riktigt lika dramatiskt som vad en kvinna upplevelser. Hormonförändringar hos män sker gradvis under en period av år. I jämförelse, kvinnor upplever att upphöra med ägglossningen, vilket leder till kraftigt sjunkande hormonnivåer, och träder i klimakteriet inom en relativt kort tid, enligt Mayo Clinic. En kvinnas språngbräda till klimakteriet är mer drastisk än vad en människa erfarenheter, men som inte avtar den effekt som andropause kan ha.

Vad det är

Andropause hänvisar till åldersrelaterade hormonella förändringar hos män. Andra termer för andropause omfatta sen debut hypogonadism, androgenbrist den åldrande manliga och testosteronbrist.

Nedgången

En nedgång i testosteron (och androgen) är inte oväntat. Vid tidpunkten en man fyller 90, kommer hans testosteron nivå har minskat med hälften. I själva verket nivåer börja minska med 1 procent per år, som inleds när en man är 30.

Testosteron är kritisk

Harvey S. Bartnof, MD, chef för Kaliforniens långt liv och vitalitet Medical Institute, noterar att manligt könshormon är viktigt och inte bara för sexuella skäl. Han påpekar att låga testosteronnivåer kan resultera i ökad kroppsfett eller en ölmage. Fett runt den mellersta delen är kopplad med hjärtsjukdom. Minskad omsättning, som kallas åderförkalkning, är också resultatet av andropause. Diabetes kan uppstå vid denna tid i en människas liv som kan benskörhet, som är porös skelettsjukdom, vilket kan leda till frakturer.

Alzheimers sjukdom

Bartnof citerar en studie från Baltimore longitudinell studie av åldrande redogör för i 27 jan 2004, frågan om "Neurology. " Dessa konstateranden bestämt att för varje 50-procentig ökning av testosteron, det var en 26 procent minskad risk för en man Alzheimers. Så en annan oro andropause och låga testosteronnivåer är Alzheimers.

blodprov

Ett blodprov är det enda sättet att kontrollera låg androgen nivåer. Symptomen på andropause sömnlöshet, som orsakas av låga testosteronnivåer, krympning av dina testiklar, minskad sexuell lust, färre spontana nattetid erektioner; förlorade bentäthet, minskad styrka och muskler bulk, mer kroppsfett, ömma och svullna bröst ( gynekomasti), håravfall, förlust av energi och värmevallningar, kan du i själva verket vara mitt i andropause. Be din läkare att ta ett blodprov för att bekräfta det.

Alternativ

Ett alternativ är att behandla lågt testosteron med testosteron, men ungefär som hormonbehandling (HRT) för kvinnor, Mayo Clinic anges att denna behandling är kontroversiell. Testosteron behandling kan öka risken för hjälplös cancer samt andra medicinska frågor.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:sojamjölk & klimakteriet

Relaterade artiklar


 • vad är intrauterin insemination?
 • menstruationscykeln hos människa
 • Vad händer efter hysterektomi?
 • effekterna av för mycket östrogen hos kvinnor
 • hur man läser sonogram
 • social inlärning ändring teori beteende
 • kan du göra ett faderskapstest på ett ofött barn?
 • strategier för att stödja barns fysiska utveckling
 • första trimestern utvecklingen av en baby
 • skabb hos spädbarn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com