barn trängsel botemedel

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-12-26
Eftersom American Academy of Pediatrics (AAP) rekommenderar inte längre over-the-counter kallt och rättsmedel hosta för barn under 6 år, kan det vara svårt för föräldrar att veta hur man hjälpa sina överbelastade småbarn. Lyckligtvis finns det många komfort åtgärder och beprövade naturläkemedel som hjälper ditt barn sover bättre och andas friare

Comfort Åtgärder

Trängsel och hosta kan tyckas att dröja kvar i veckor i ett barns omogna andningsorganen. En cool-dimma luftfuktare kan ge omedelbar hjälp till ditt barn, eftersom torr luft ofta förvärrar hosta och kan göra trängsel värre. Håll luftfuktare rena eftersom mögel kan växa i luftfuktare och skickas genom luften, vilket gör ditt barn ännu mer sjuk.

Höj ena änden av ditt barns madrass genom att placera en kudde under den. Detta kommer att hjälpa ditt barn att sova bättre. I den här åldern är det också säkert att ge ditt barn en liten kudde att lägga under hans eller hennes huvud.

barnläkare och barn-utveckling expert Dr William Sears rekommenderar anställer ofta ånga behandlingar för att hjälpa lossa trafikstockningar. För småbarn, innebär detta att stänga badrumsdörren och vrida på duschen på full kraft. Läs en bok med ditt barn i ångande rummet och försöka behålla dem där ca 15 minuter för maximal effekt.

Se till att barnet dricker mycket vatten eller andra tydliga vätskor. Adekvat hydrering hjälper tunn slem sekret och minska deras trafikstockningar. Om de är ovilliga att dricka vanligt vatten, prova popsicles eller vatten-rika frukter som apelsiner eller vattenmelon.

Naturläkemedel

En av de bästa botemedel för överbelastning är naturlig honung. Honung har antibakteriella egenskaper och det hjälper päls barnets hals och bröstkorg så att ditt barns hals verkar mindre torr och irriterad. En studie av Pennsylvania State University's College of Medicine visade att majoriteten av föräldrar till 105 barn i åldrarna 2 till 18 rankade honungens effekt vid behandling av hosta högre än over-the-counter förkylning. Ge ditt barn en halv tsk. innan sängen, men se till att de borstar sina tänder efteråt. Kontrollera också att du aldrig ge honung till ett spädbarn mindre än ett år gamla eftersom det har kopplats till botulism hos spädbarn i denna åldersgrupp.

Prova att lägga ett par droppar eukalyptus eller lavendel olja till ditt barns varmt bad. Dessa eteriska oljor kan bidra till att bryta upp trafikstockningar. Du kan också prova att gnugga lite ånga gnugga på ditt barns bröst och nacke eller använda en av insticksprogrammet vattenlöst förångare i ditt barns rum.

Saline nasala avsvällande medel kan hjälpa till att lossa ditt barns nästäppa och i kombination med effektiv näsa-blowing kan hjälpa ditt barn andas mycket lättare. Småbarn ofta inte gör ett bra jobb blåsa näsan av sig så prova att ha dem härma dig. Om de gör det utan alltför mycket väsen, kan du även använda en glödlampa spruta för att rensa ut sin näsa.

Om ditt barn utvecklar en feber på över 101 grader som varar i mer än fem dagar eller om de utvecklar ont i öronen eller väsande andning, kolla med din läkare för att utesluta mer allvarliga sjukdomar och komplikationer.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:för tidig menopaus och fertilitet

Relaterade artiklar


 • Vad kan jag göra för att inducera förlossningen?
 • Fakta om influensa och influensavaccin
 • naturliga sätt för födelsekontroll
 • effekterna av koffein på graviditet
 • mäns sexuella sjukvård
 • bruten handled symtom
 • UVI symtom hos pojkar
 • känsla illamående & klimakteriet
 • Hjälp till självhjälp sluta röka
 • Vilka är de behandlingar för sura uppstötningar under graviditeten?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com