blödning med en försvinnande tvilling

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-12-23
Enligt Mayo Clinic har du en 3 100 chans att bli gravid flerbarnsfödsel. Innan förlossningen så kommer din läkare att kunna upptäcka om du har multiplar. Ett blodprov eller flera fostrets hjärtslag kan vara en indikator på att du bär mer än ett foster. Under graviditeten kan det verka som om allt håller på att utveckla underbart. Sedan i ett sällsynt fenomen som kallas försvinnande tvilling syndrom, blir en av fostren förlorade

Bakgrund

Under din första trimestern, kan din läkare att fastställa om du bär på en multi-foster dräktighet. Du kan gå till ett besök, och ser att du bär tvillingar. Vid nästa besök får endast ett foster eller ett hjärtslag detekteras. Din läkare kan också märka en drastisk minskning i hormonnivåer, vilket skulle vara stark indikator på att du har upplevt en förlust. Enligt Mayo Clinic, det finns ingen exakt anledning till varför du kan ha förlorat ett foster. Vissa rimliga förklaringar kan vara kromosomavvikelser i förlorade fostret eller oförmåga sladden vara ordentligt implanteras av den förlorade fostret.

Första trimestern

Om du upplever en förlust av en dubbel inom den första trimestern, troligtvis den förlorade fostret blir resorberas av dig, av moderkakan eller av den efterlevande tvilling. Om du upptäcker en förlust av en tvilling i den första trimestern, kommer du att uppleva en känslomässig förlust. Vissa kvinnor kan få symtom nära anknytning till ett missfall.

Tecken på syndrom

Enligt American Association Graviditet, kommer symtomen av en försvinnande tvilling inkluderar blödningar, kramper och smärta i bäckenet. Om du får blödningar, uppsök omedelbart läkarvård. Men många kvinnor upplever olika symptom med en förlust på ett foster. Du får inte utvecklar tecken på förlust, eller någon blödning. I mycket sällsynta fall, är det möjligt att passera vad som är känt som ett foster papyraceus i samband med leveransen av dina efterlevande tvilling. Ett foster papyraceus är den platta resterna av den förlorade fostret.

Komplikationer

Om du drabbas av foster förlust av en dubbel under andra till tredje trimestern av graviditeten, kan detta vara en särskilt svår tid. Din graviditet kommer att betraktas som hög risk, eftersom förlusten av ett foster under det andra till tredje trimestern kan utgöra en potentiell risk för dina efterlevande tvilling. Den efterlevande tvilling har en ökad risk att utveckla komplikationer, såsom cerebral pares. Infektioner, tidig förlossning, obstruktion av arbetskraft och blödningen kan också förekomma. Om du utvecklar blödning, magkramper, och bäckensmärta i din andra och tredje trimestern, uppsök omedelbart läkarvård.

Emotional Förlust

Även du fortfarande få ett nytt liv till världen, förlusten av en tvilling kan utgör fortfarande en känslomässig förlust i ditt liv. Du kan drabbas av en känslomässig svårigheter som kan kräva rådgivning. Din läkare kan hjälpa dig att söka stöd, eller så finns det också åskådarplats, som är nationell High Risk Graviditet Support Network. Det är också viktigt att regelbundet träffa din läkare om du har haft en försvinnande tvilling, att garantera sunda leverans av de överlevande tvilling.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:cat scan vs MR

Relaterade artiklar


 • botemedel för graviditetsillamående under graviditeten
 • hur du kan hjälpa ditt barn bära sina glasögon i skolan
 • vad som orsakar maskar hos människa?
 • Fakta om klimakteriet
 • vad är en Medrol dosepak
 • hur man kan förebygga H1N1 (svininfluensan)
 • viktminskning hos spädbarn
 • kvinnlig urinblåsa infektionssymtom
 • magproblem hos barn
 • hur man kontrollerar alkoholism
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com