botemedel mot hicka

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-12-06
Hicka är i allmänhet inget annat än ett irritationsmoment, men om en person har hicka under en längre tid, kunde han börja att uppleva smärta i bröstet och axeln områden som orsakas av en konsekvent abrupt åtgärder som uppstår under en hicka. Det finns flera lösningar för hicka, men effektiviteten av åtgärder är olika för olika människor

Förebyggande av Hicka

Även om det inte en viss verksamhet som får sätta på hicka 100 procent av tiden för alla människor, det finns vissa aktiviteter som gör att få hicka mer sannolikt , som att äta kryddig mat, dricka kolsyrade läsk, alkohol, rökning och känsla stress. Undvik dessa aktiviteter, om du vet att göra något gör dig mer benägen att få hicka.

Förtäring av socker

Att äta en tesked strösocker skulle kunna lösa för hicka, enligt en studie som publiceras i 1971 års Nya England Journal of Medicine. Några föreslår att det är bättre att snabbt dricka ett glas vatten omedelbart efter att ha ätit socker.

Bomullspinne Metod

Ett förslag som publicerats i Journal of Clinical Gastroenterology inkluderar att ta en kompress av bomull och kittlande taket av din mun vid den punkt där den mjuka paletten och det hårda paletten möts. Man tror att detta orsakar att något skall hända i membranet som gör sig av hicka.

Andning

En vanlig rekommenderad åtgärd är att gurgla med kallt vatten eller hålla andan. För vissa, hålla andan är bara hälften av rättsmedel. Andra råd att hålla andan och sedan svälja när du tror att du känner en hicka känsla komma till dig.

Komprimering Kistan

komprimera dina bröst är tänkt att hjälpa till att bota hicka också. Ett av de bästa sätten att komprimera en kista är att sitta ner rakt och sedan ta upp knäna för att uppfylla dina bröst. Du kan även komprimera bröstet genom att helt enkelt framåtlutad på ett par sekunder innan uträtning ut kroppen igen.

Rapningar

Vissa tycker att rapningar är ett effektivt botemedel mot hicka. Även dricka läsk kan ge en person hicka, kan det också hjälpa att bota hicka. När du har hicka, öppna en flaska eller en burk läsk och börja dricka stora klunkar av det så snabbt som möjligt. Försök att ta på minst 6 till 8 tuffar. Kroppens naturliga reaktion är att rapa. När du rapar, den luft som fastnat undgår och hicka försvinner.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:vad är en Medrol dosepak

Relaterade artiklar


 • Hur man överlever en karantän
 • vad p-piller gör kvinnor ta när man gör provrörsbefruktning?
 • Efexor & klimakteriet
 • vad är sen abort?
 • torr hårbotten hos barn
 • sluta röka verktyg
 • historia acetylsalicylsyra
 • tecken och symtom på subchorionic hematom
 • anaerob respiration produktion av CO2
 • Fakta om Cheerios
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com