bröst överbelastning i spädbarn

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-12-15
Bröst överbelastning är vanligt hos barn. Det kan vara frustrerande eftersom du inte kan ge ditt barn någon over-the-counter mediciner, och det kan vara svårt att berätta om trängseln är bara en vanlig förkylning eller något allvarligare

Symtom

En hosta är en av de vanligaste symtomen på bröstet trängsel. En torr hosta hittade inte några slem, medan en blöt hosta gör. Ditt barn kan också ha väsande och nästäppa tillsammans med bröstet överbelastning. Hon får äta dåligt och visa svårigheter eller ansträngd andning, som behöver omedelbar läkarvård.

Orsaker

En av de vanligaste causss av bröstet överbelastning är en förkylning. Andra faktorer är olika virus, som till exempel influensa.

Ett annat virus som kan orsaka bröstet trängsel är RS-virus (RSV), som kan vara allvarliga i yngre barn. RSV är ett virus med symtom som liknar en vanlig förkylning. Det kan vara svårare för yngre barn "immunförsvar för att bekämpa den, vilket kan placera dem på sjukhuset. Det kan vara svårt att avgöra om ditt barn har en förkylning, influensa eller RSV. Se din läkare för en korrekt diagnos.

Ditt barn också kunde ha kors. Ett barn med krupp kommer att ha en återkommande hosta. Hans hosta låter som en skällande försegling, som orsakas av svullnad i luftstrupen. Merparten av tiden krupp bedöms inte som allvarligt. Allergier är en annan mindre vanlig orsak till bröstet överbelastning.

När ska uppsöka läkare

Om ditt barns symptom tycks förvärras, boka tid för att se barnläkare. Spädbarn yngre än tre månader bör ses av en läkare eftersom trängseln kan förvandlas till en allvarlig sjukdom. Se din läkare om ditt barn inte är blöta så många blöjor som vanligt eller har en hosta som varar mer än en vecka. Om ditt barn vägrar vätskor, hosta upp blod eller har svårt att andas, sök omedelbart medicinsk hjälp.

Behandling

Några sätt att behandla bröstet trängsel inkluderar användning av en cool-dimma luftfuktare eller förångaren. Både en förångare och luftfuktare göra samma jobb genom att lägga fukt i luften för att lindra trängseln. Den enda skillnaden är att en cool-dimma luftfuktare avger sval fukt, och en förångare avger varm ånga. Se till att rengöra luftfuktare eller förångaren ofta för att förhindra en uppbyggnad av mögel. Om du använder en förgasare, placera den utom räckhåll för barnet, eftersom det kan orsaka brännskador.

Ett annat sätt att lindra bröstet överbelastning är att ta barnet in i badrummet och stängde dörren. Sätt på en varm dusch. Eftersom ångan fyller badrummet, klappa ditt barn ordentligt på baksidan. Detta kommer att hjälpa lossa trängseln i bröstet. Ett annat alternativ är att placera en kudde under barnets spjälsäng madrass där hon lägger huvudet. Sova upprätt kan lindra bröstet trängsel. Placera aldrig en kudde ovanpå madrassen där barnet sover, eftersom hon kunde hamna under huvudkudden och inte kan andas.

Förebyggande

Det är viktigt att fortsätta amma om du gör så, eftersom det kan ge antikroppar att hjälpa att kämpa mot virus, till exempel en förkylning. Försök att hålla ditt barn från bort från någon som är sjuk, särskilt om du har en nyfödd. Tvätta händerna före utfodring eller ta hand om ditt barn, och be andra att göra detsamma. Rengör ditt barns leksaker och nappar ofta. Försök att hålla några leksaker händig i din skötväska som är säkra för ditt barn att sätta i hennes mun för att hindra henne från att tugga på andra saker.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Haemophilus influenzae vaccin historia

Relaterade artiklar


 • hur man tar hand om öronen
 • rökning under graviditeten
 • förberedelse för en katt scan
 • När går tidig start graviditetsillamående?
 • vad är orsakerna till väsande andning hos spädbarn?
 • hur man kan förstå vikten av att få en dilaterade näthinnan tentamen
 • biverkningar av vaccinet menactra
 • hur är bentätheten kontrolleras?
 • hur man gör en kundvagn sadelöverdrag
 • Hur får spermier i livmodern?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com