de bästa sätten att hantera värmevallningar

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-12-02
Hot blinkar är en föregångare till klimakteriet och en normal övergång i en kvinnas liv. Läkare har inte kunnat fastställa den exakta orsaken till värmevallningar men de har förknippar dem på en störning i hypotalamus-det område i hjärnan som reglerar kroppstemperatur-funktion på grund av östrogen minskning. Värmevallningar kan vara allt från 30 sekunder till flera minuter. De kan åtföljas av överdriven svettning och är som mest märkbar runt huvud /hals området. Det finns flera behandlingsalternativ som finns när värmevallningar bli störda av normala dagliga rutin.

Hot Flash Triggers

Värmevallningar kan utlösas av många yttre stimulerande faktorer. Identifierade utlösande faktorer rökning (tobak och marijuana), alkoholhaltiga drycker, koffein och kryddig /sura livsmedel, vitt socker, härdade /mättade fetter och bantningspiller. Om du konsumerar mat, eller njut av något av de angivna beteenden, undanröja dem och se om värmevallningar avta. Undvik också att utsätta den för alla miljöer med höga temperaturer som badtunnor, bastu, varma rum, varma duschar, varma sängar och varmt väder.

livsstil justeringar

Mild värmevallningar kan hanteras genom att göra några enkla livsstil justeringar. Försök att svalka genom att öppna fönster, med hjälp av fläktar eller sänka temperaturen i luftkonditionerade utrymmen. Yoga, meditation eller andra avstressande metoder bidra till att ge viss lättnad från obehag. Långsam, djup andning i början av en varm blixt hjälper till att minimera dess effekter. Prova att utöva minst 30 minuter om dagen genom att gå, cykla eller deltar i någon annan form av fysisk aktivitet

receptbelagda läkemedlen

Hormonbehandling (med antingen östrogen och /eller progesteron) har traditionellt ordinerats för att behandla värmevallningar. Rådgör med din läkare för att avgöra det bästa tillvägagångssättet treatment. There finns också icke-hormonella mediciner som finns tillgängliga som alternativ. De är inte specifikt inriktad på att behandla värmevallningar, men har visat sig framgångsrika i att lindra symtom, enligt studier som utförs av läkare vid Mayo Clinic. Låga doser av antidepressiva läkemedel som påverkar serotonin och adrenalin har visat sig lindra värmevallningar som Paxil, Efexor och Celexa. Gabapentin (används för anfall), och klonidin (högt blodtryck) också har varit effektiva. Fattas ibland, Bellergal-S-ett milt lugnande medel som styr kemiska aktivitet i hjärnan-har också varit till hjälp

Alternativa behandlingar

Naturliga kosttillskott har varit effektiva i att begränsa värmevallningar. . Rådgör med din läkare innan du påbörjar någon växtbaserade regim. Vissa ingredienser, även om naturliga, kan interagera med förskrivna läkemedel du tar för andra sjukdomar. Silverax är populär bland kvinnor som en naturlig behandling av värmevallningar. Den har en låg förekomst av biverkningar, och det bidrar till att minska intensiteten av värmevallningar. Konsumtion av soja och andra phytoestrogenic (växt östrogen) föreningar som kikärter /linser också bidra till att minska händelser. E-vitamin, lakrits, jättenattljusolja och vilda Yam har visat lovande resultat i att minska antalet värmevallningar. Eteriska oljor av basilika och timjan kan underlätta blinkar vid inandning, användas i duschen vatten eller blandas med massageoljor.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:orsakerna till hemorrhoid hos ett barn

Relaterade artiklar


 • vad är sen abort?
 • hur man undviker H1N1
 • Vad är grå starr?
 • spädbarn hjärtproblem symtom
 • råd om att donera blod plasma
 • diabetiker reaktion på socker
 • social trygghet lista handikappande villkor
 • är Cat Scratch Fever smittsamt?
 • återkommande öroninflammation
 • arbetskraft tecken under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com