diet för hypoglykemi med högt kolesterol

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-12-31
En hälsosam kost för personer med hypoglykemi och högt kolesterol är mycket specific. You måste äta mat som är låg sockerhalt och även mat som har låga kolesterolvärden. Tillsammans med att titta på kolesterol och socker, kommer du vill ha en kost som är rik på vitaminer, mineraler, protein och antioxidanter. Det är viktigt att veta dina parametrar, läs etiketterna noggrannt och planera i förväg för att uppnå den perfekta kosten

Frukost

Som start på dagen, behöver du en måltid som är god samt låg sockerhalt och kolesterolvärden. Det finns flera vägar du kan ta, och du kommer att vilja ha så mycket variation som möjligt. Prova några ägg vita med hackad spenat och låg fetthalt parmesan. Ett annat bra val är hela korn av spannmål som inte innehåller tillsatt socker, tillsätt sedan skumma mjölk och bär. Hela korn toast med naturligt jordnötssmör är lågt i kolesterol och hjälper till att reglera blodsockret. Prova något annat, till exempel en liten bit pocherad lax med rostat bröd och jordgubbar.

Lunch

Låg fetthalt protein är bra för hypoglykemi och högt kolesterol. En sallad med bladgrönsaker, tomater, gurka och paprika med tillsats av svarta oliver och valnötter gör ett bra och hälsosam lunch. Tillsätt lite olivolja och citronsaft till dressingen. För en annan måltid, öppna en burk vatten späckade tonfisk och lägga till lite fettfri majonnäs och hackad selleri, tjäna över en bädd av romansallad. Fettfri färskost i en halv cantaloupemelon har låg kolesterol och socker och lägger sort.

middag

middag kan innehålla fisk, skinn kycklingbröst eller en liten del av magert nötkött. Har grönsaker ta upp större del på tallriken. Njut av low-carb grönsaker som gröna bönor, spenat, broccoli, svamp och sparris. Sötpotatis, brunt ris och andra fullkornsprodukter är mycket näringsrik och lågt kolesterol men bör begränsas när du hypoglykemiska grund av sin höga carb innehåll.

Snacks

Det finns väldigt många låg-socker och låg- kolesterol smårätter att njuta i. För den person som är hypoglykemiska, äta flera gånger om dagen hjälper till att reglera blodsockret. Bakad tortilla chips med hemgjord salsa är frisk och välsmakande, som är mager ost med fullkornsris kex eller råa nötter. Låg sockerhalt frukter såsom äpplen, bär, cantaloupemelon och persikor kan Sug på karamellen. Kom alltid ihåg att läsa etiketterna på mat för att kontrollera om socker, kolesterol, kalorier och konserveringsmedel.

Äta ute

Att äta ute kan vara en utmaning när du tittar på ditt socker och kolesterol. Mat på restaurang innehåller ofta mycket fett, socker och salt av oroliga kockar försöker att behaga kunderna. Sallader är alltid bra val, särskilt när du ber om olje-och vinäger dressing. Du kan alltid be om huvudrätten eller grönsaker serveras osmyckade, tillsätt sedan lite citronsaft, peppar och salt efter smak. Stå emot bröd och smör, eller bara välja ett litet smakprov.

Vegetarisk kost

Enligt Dr Maria Collazo Clavelle av Mayo Clinic, äta en vegetarisk kost kommer att hjälpa till att reglera blodsockret, och det är kolesterol- gratis. Baljväxter som linser, ärter, bönor Pinto och svarta bönor är bra val för soppor och grytor. Sojaprodukter är rika på protein och har inget kolesterol. Cook vissa grönsaker såsom böngroddar, skida ärter, spenat, svamp och broccoli med hackad tofu och krydda med ingefära, vitlök och peppar.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:hur man ger enheter preventivmedel till tonåringar

Relaterade artiklar


 • Kan man bli gravid och vara på preventivmedel?
 • ömmande leder i klimakteriet
 • femte sjukdom symtom
 • enkla sätt att gå upp i vikt
 • bältros vaccin pros & cons
 • vad man ska göra för en näsblödning?
 • hållning-att förbättra övningar
 • kronisk återfallsförebyggande plan
 • AA information
 • sexuella biverkningar av lisinopril
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com