födoämnesallergier och dåligt beteende hos barn

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-12-18
Födoämnesallergi är ett vanligt problem som drabbar såväl vuxna som barn. Amning barn enbart för fyra till sex månader anses minska risken för allergier. En allergi beskrivs som en onormal reaktion mot någon mängd av ett ämne. Experter tror det finns en koppling mellan matallergier och dåligt beteende hos barn

Du behöver:. .
4 till 5 förslutbara påsar
Soppåsar.
Gummihandskar.
Pappershanddukar.
Kartong eller gummiskrapa.
Pipett.
Silvertejp.
Ficklampa.

Tecken på Matallergier

barn inte kan uttrycka sig muntligt på ett sätt vi kan, därför att vissa reaktioner eller beteenden kan ledtrådar för allergi mot livsmedel. Fysiska reaktioner mot mat förekommer utslag eller en respiratorisk överbelastning. Barn kan också kräkas eller får diarré, eftersom de inte mår bra efter att ha ätit något. Men det finns andra tecken på födoämnesallergier som är mer subtila, försenade och mindre uppenbar. Dessa innefattar beteendeförändringar (se referens 1).

Diagnos

Några matallergier kan vara lättare att upptäcka, eftersom dess symptom omedelbart kan kopplas till vissa livsmedel. Till exempel, om du får utslag strax efter att ha ätit en citrusfrukt, sådana symptom är ofta uppenbara.

Men ibland diagnosen är mer besvärlig. Även om det kanske inte är uppenbara för dig, kan ditt barns kost är att skylla för oberäkneligt beteende eller oförklarliga humörsvängningar.

Det finns också en fara i misdiagnosing vissa barns beteende som Attention Deficit Disorder eller ADHD. Om så är fallet kan barn tas om medicinering vid byte av hans diet kunde ta hand om problemet (Referenser 1, 2, 4 och 5).

Beteendeförändringar

Hyperaktivitet, vredesutbrott humör, depression, humörsvängningar och irritabilitet är alla exempel på beteenden barn kan visa på grund av en födoämnesallergi. När du märker vissa negativa beteende i ditt barn, försök att sätta det i perspektiv. Finns det ett mönster? Har ditt barn visa vissa drag efter en måltid? Vad har ditt barn äta? Observera henne nära, och ge en fullständig rapport till hennes barnläkare (Referenser 1, 2, 4, 5 och 6).

Totala kost

Det är viktigt att barn på en välbalanserad kost. Om ett barn i första hand får mat med lågt näringsvärde, kan det utlösa ett visst beteende. Ett exempel visas i filmen "Supersize Me" där elever av en beteendevetenskaplig gymnasiet visa mindre beteendefrågor när de ges mer hela livsmedel jämfört med förädlade livsmedel. En annan fördel var en ökad närvaro och studieresultat. Försök att hålla sig till färsk frukt och grönsaker och fullkornsprodukter istället för raffinerat mjöl och spannmål eller bearbetade livsmedel (referens 3).

Se upp för Vissa ingredienser

ibland, ingredienser såsom mat färgämnen, glutamat eller aromatiska ämnen påverkar barns beteende. Hallucinogena ämnen, till exempel, finns i muskot och kanel är kopplat till hyperaktivitet och huvudvärk (Referenser 1, 2, 4 och 5).

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:hur du kan trösta svullna halsmandlar

Relaterade artiklar


 • ömmande leder i klimakteriet
 • hur man hittar den bästa tiden att bli gravid
 • viktminskning under amning
 • tidiga fosterutvecklingen vecka för vecka
 • Varför ska tonåringar äta hälsosamt?
 • tecken och symtom på mono i barn
 • Vilka är de behandlingar för sura uppstötningar under graviditeten?
 • Fakta om Cheerios
 • känsla illamående & klimakteriet
 • prenatal genetisk testning förmåner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com