hur man handskas med en missbrukare och deras missbruk

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-12-05
Konsekvenser av missbruk kan innefatta skadats fysisk hälsa, skadade relationer och djupa känslomässiga lidande. En relation med en missbrukare blir en relation med sitt missbruk. Ofta partnern tenderar att bidra till missbrukare "beteenden genom att göra ursäkter för missbrukaren eller genom att skydda missbrukaren från konsekvenserna sitt missbruk missbruk sätta på, ta konsekvenserna på sig själva kommer bara att ställa in dem som offer till den beroende och att . beroendet
1.
Lära sig att använda TOUGH älskar att hjälpa En missbrukare
Addicts kommer inte att sluta sitt missbruk missbruk bara genom att älska dem eller skydda dem tillräckligt. I själva verket kan detta flöde sitt missbruk ännu mer. Varför skulle de sluta göra något som får mer belöningar än straff? Missbrukare kommer bara att sluta missbruk på deras egna villkor och oftast när det har personligen kostat dem tillräckligt. Om du är i ett förhållande med en missbrukare, få hjälp och missbruk stöd genom rehab eller en terapeut kan vara ganska bra för er båda. Men eftersom en missbrukare kanske inte får den hjälp de verkligen behöver, hjälper det att känna igen drag av en missbrukare och hur du kan skydda dig från att dras för djupt i deras beroendeframkallande cykel. De kommer bara få hjälp när de ser verkligheten och inget belopp att rädda och hjälpa missbrukare kommer att hjälpa dem att se verkligheten i deras situation.
2.
Inse hur "behövande" AN ADDICT kommer att vara av sitt missbruk
Om du har nära till någon med ett beroende är det bra att förstå vad som kan leda till sitt missbruk missbruk. Ett beroende är ett fysiskt och psykiskt beroende av ett ämne eller beteende. Ni kanske känner igen någon som har ett beroende som fanatisk eller tvångsmässiga eller "behövande" av en person, tro, ämne, beteende eller idé som skapar en flykt från sina egna livets problem eller smärta. Förstå tecken på missbruk kan hjälpa dig att göra känsla för vad som händer och att följa råden nedan i din kontakt med missbrukaren.
3.
FÖRSTÅ dysfunktionella relationer missbrukare har
När du är runt en missbrukare kommit att inse hur relationer kan vara dysfunktionella med dem. Beroende har ett dysfunktionellt förhållande med sin egen första och andra som följd. De kan ha dysfunktionella åsikter med sina egna kroppar och inte känna sig bekväm i sitt eget skinn, sinne, såsom förvirrad tankar om vissa frågor kring dem, känslor, såsom upplevd rädsla och begränsningar, och deras andar, som inte mår bra nog i deras existens eller sysselsättningar. Eftersom de har dysfunktionella relationer internt, har de också dysfunktionella relationer externt. Om de inte kunde respektera eller acceptera sig själva, hur kan de ger möjligen kärlek, acceptans eller respekt för andra? Att förstå detta kan vara fördelaktigt på hur vi interagerar med en missbrukare. Istället för att ta deras interaktioner personligen, kan vi inse att de verkligen är porträtterar hur de tycker om sig själva, vilket är varför de har behov av att bedöva sig och undvika dessa känslor genom sitt missbruk, trots att detta endast tjänar till att skapa fler misslyckande för dem . . . alltså, hålla cykeln igång.
4.
förverkliga sin uppfattning att lida skada på
När du hör en missbrukare porträttera rollen som "offret", inser att detta är ett problem med missbrukare och sitt missbruk missbruk. Det är bäst att inte argumentera med dem, eftersom deras verklighetsuppfattning är djupt skev. Det verkar att oavsett hur situationen är, de kommer att framställa sig som offer . . . som om de har varit en skada eller kränkt mest i varje situation. Detta går hand i hand med dysfunktionellt förhållande med sig själva, men det kan också ett sätt att manipulera andra för att ge dem sympati, och att göra för dem, vad de borde göra själva. Med andra ord, snarare än att ta ansvar för sig själva och sina handlingar, dumpa de ansvaret på någon annan. Om vi förstår detta drag till en missbrukare, då kan vi bättre förstå vad vi kan göra för att ge dem ansvar för sig själva. Genom att ta ansvar för sig själva, kan de förbättra sina känslor om sig själva och kanske även börja en annan utveckling i deras beroendeframkallande cykel.
5.
Erkänna sina DENIAL
Om du hanterar en beroende, kan du höra ofta svar av deras förnekande. Förnekande (inte ens märker ligger jag) är det primära psykologiska symptom på missbruk. Inse att detta är en automatisk och omedveten del av en missbrukare, vilket är anledningen till missbrukare är ofta det sista att erkänna sin sjukdom. Tyvärr är många missbrukare fortsätter att agera ut sina missbruk, och skyller allt utom sig själv och sin beroendeframkallande vanor för sina beteenden och problem, även när deras värld rasar omkring dem. Förnekande är en av anledningarna till att tvinga missbrukaren på rehab behandling är sällan effektivt. En missbrukare kan inte arbeta på ett problem om de inte personligen göra upp med sin existens. Att förstå detta kan vara till nytta för dem som interagerar med en missbrukare som vi kan inse att vi bör bespara oss den frustration att argumentera en punkt att de bara inte kommer att få. Kom ihåg att en missbrukare verklighetsuppfattning är djupt missvisande, det är bäst att bara ta bort dem och deras situation från oss och låt dem finna verkligheten på egen hand . . . om de gör någonsin. Kan dock interventioner vara en fördelaktig form av missbruk stöd som missbrukare kommer att höra alla andras problem, erfarenheter och perspektiv i en miljö, som får eller inte får vara en väckarklocka för dem.
6.
sätta din egen GRÄNSER PÅ PLATS
Hitta dina gränser när det handlar om missbrukare beteende och sedan vara förenliga med dessa gränser. Det bästa du kan göra för dig själv och för missbrukaren är att få dem att ta personligt ansvar för sina handlingar och de konsekvenser som följer med åtgärden. Bestäm vilka beteenden du inte kommer att acceptera från missbrukaren och vilka konsekvenser de kommer att ansvara för när de går över dessa gränser. Släpp dig själv från att vara personligen ansvarig för dem och ge dem möjlighet att vara personligen ansvarig för sina själv. Kontrollera alltid att du tar hand om dig själv och ditt välbefinnande först.

Om du väljer att fortsätta ett nära samspel med en missbrukare, få hjälp för dig själv. Om missbrukaren är beroende av ämnen som droger eller alkohol, sex, spel /spel, mat, missbruk eller ilska, porr, etc, det finns rådgivare och stödgrupper som kan vara ganska bra för dem som har relationer med missbrukare. Det finns även böcker och information på nätet som kan hjälpa till att förstå mer om missbruk och hur man kan utveckla sunda gränser medan de samverkar med en missbrukare. Var noga med att även se över resurser codependency, vilken beskrivs som ett behov att ta hand om andra som kan resultera i destruktiva relationer. Framför allt inte tillåter dig själv att vara ensam i hanteringen av en missbrukare. Hitta hjälp från dem som kan ge beroende support som hjälper dig att vara stark med missbrukaren så att du kan ta hand om dig själv.

Tips och varningar


 • En beroendes beteende kan också likna tvångssyndrom drag. För att veta hur man hanterar en tvångsmässigt /beroendeframkallande typ beteende, att du vet om beteendet är tvångssyndrom eller ett missbruk, eftersom det krävs olika typer av interaktioner att ta itu med sina villkor.
 • Jag är inte en professionell terapeut. Jag bara dela med mina egna erfarenheter av att hantera missbrukare i mitt eget liv och vad som fungerade bäst för mig. Detta råd är inte en "one fits all", eftersom varje person måste kunna hitta sitt missbruk stöd som fungerar bäst för deras situation.


 • Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:sjukförsäkring open season alternativ

  Relaterade artiklar


 • känsla illamående & klimakteriet
 • motiverande samtal
 • hur påverkar lufttrycket blodtryck?
 • klimakteriet med halsbränna
 • missbruksvård alternativ
 • hur man kan sänka ditt blodtryck genom att titta på din diet
 • viktminskning hos spädbarn
 • hem löss behandlingar
 • urinblåsan problem under graviditeten
 • gurkmeja läkande
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com