naturliga metoder för födelsekontroll

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-12-13
Det finns gott om preventivmetoder finns dock många av dessa metoder, till exempel p-piller, plåster och sköt, manipulera hormoner i kvinnans kropp för att skydda mot en oönskad graviditet. För kvinnor som föredrar sina hormoner vara ifred, finns det naturliga preventivmetoder

Dra

uttagsmetod är när man helt drar tillbaka sin penis från kvinnans slida innan han får utlösning. I huvudsak hindrar detta hans spermier kommer in i slidan, vilket förhindrar ägg befruktning. Det finns nackdelar med denna metod ändå. Först finns det en chans att spermier kan frigöras innan orgasm och utlösning sker. För det andra måste man ha stor självbehärskning och oklanderlig timing. Om han inte drar tillbaka innan utlösning sker, finns det fortfarande en chans befruktningen har skett. Eftersom detta kan vara svårt att göra, är denna metod bara 75 till 80 procent effektivare.

Ta din temperatur

Tolv till 24 timmar innan ett ägg frigörs från äggstocken, kommer en kvinnas kropp temperatursänkning. Därför vissa kvinnor förlita sig på basala kroppstemperaturen metod som en form av preventivmedel. Detta kräver användning av en speciell termometer som är mer exakt och känslig. För att bli framgångsrik måste en kvinna ta hennes kroppstemperatur varje morgon innan man får upp ur sängen och markera sin temperatur i en anteckningsbok. Detta måste ske varje månad. När hennes ägg har släppts, kommer hennes kroppstemperatur stiga igen, är dock skillnaden i temperatur mindre, bara cirka en grad i vila. För att förhindra graviditet bör en kvinna inte delta i samlag under 48 och 72 timmar från det att hon sjunker tills den tid det har ökat tillbaka till det normala.

kolla din kalender

Att använda en kalender som en form av preventivmedel är känd bättre som rytm-metoden. Beräkningarna baseras på en kvinnas cykler för de föregående 12 månaderna. För att avgöra hennes första dag i fertilitet, hon måste subtrahera arton dagar från hennes kortaste cykeln. För att bestämma sin sista dag för fertilitet, subtraherar hon 11 dagar från hennes längsta. Hon kan då siffran det antal dagar som hon kan ha en högre risk för befruktning sker. Det antalet av dessa dagar kan öka om hon upplevde oregelbundna cykler från varje månad. Denna metod är endast ca 80 procent effektivare.

Använd ett test kit

Luteiniserande hormoner (LH) är ansvariga för längd och sekvens av kvinnans menstruationscykel, inklusive hennes ägglossning. Att förutsäga när ägglossningen kan på sin topp, kan du köpa ett test kit som mäter mängden LH i din kropp. En våg av detta hormon sker vanligen inom 24 till 48 timmar efter ägglossning och kan upptäckas av dessa kit i urinen åtta till 12 timmar senare. Baserat på tidigare cykler, en kvinna kan börja testa hennes urin två till tre dagar innan hon förväntar sig att ägglossning. Den bästa chansen till graviditet inträffar vanligen inom 24 timmar efter den kraftiga ökningen av LH.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:tidiga fosterutvecklingen vecka för vecka

Relaterade artiklar


 • Vad händer efter hysterektomi?
 • vad är tonsiller för?
 • spädbarn hudsjukdom
 • hur man förebygger akne i alla åldrar
 • utveckling av för tidigt födda barn
 • Vilka är fördelarna med hyaluronsyra i huden?
 • medicinering till kvinnor med brist på sexuell lust
 • C-vitaminbrist hos barn
 • rökning alternativ
 • Varför är aloe vera är bra för hår?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com