sojamjölk & klimakteriet

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-12-19
Dricka sojamjölk kan spela en roll för att minska klimakteriet symtom såsom värmevallningar och nattliga svettningar, och kan också hjälpa till att skydda ditt hjärta och ben från några av de utmaningar som är förknippade med åldrandet. Som med all mat, är balans nyckeln. Att få rätt mängd av soja i kosten under klimakteriet kan hjälpa din kropp att anpassa sig till en föränderlig staten mer bekvämt

Du behöver:. .
4-5 förslutbara påsar
Soppåsar.
Gummihandskar.
Pappershanddukar.
Kartong eller gummiskrapa.
Pipett.
Silvertejp.
Ficklampa.

Fakta

För kvinnor som lider av värmevallningar och humörsvängningar eller som är oroliga efter klimakteriet ben och hjärthälsa, lägga sojamjölk till sin kost kan bidra till att lindra några av symtomen och farhågor vid klimakteriet.

Menopause, vanligtvis definieras som slutet på fertilitet och diagnostiseras när en kvinna har gått 12 månader utan en period, för med sig många fysiska och emotionella symtom. Den hormonella förändringar som klimakteriet kan orsaka oregelbunden kroppstemperatur --- värmevallningar, kall blinkar och nattliga svettningar --- frågor sova, humörsvängningar, en ökning av fett i bukhålan och håravfall.

Fördelar

Sojamjölk kan bidra till att minska värmevallningar och nattliga svettningar, två av de mest obekväma uttrycken för klimakteriebesvär. Forskning visar att så många som 80 procent av amerikanska kvinnor i klimakteriet heta erfarenhet blinkar och nattliga svettningar, vilket kan leda till depression och trötthet. Det har en teori om att fytoöstrogener i soja är isoflavoner agera som östrogen, hjälper till att hålla kroppens östrogen balans mer stabila eftersom dess naturliga sjunker östrogen produktionen, och ett Kronenberg översyn av 12 separata klimakteriet studier funnit ett samband mellan hög soja intag och minskning av frekvensen värmevallningar.

Soy kan också bidra till att förebygga risken för benfrakturer efter klimakteriet, en oro för många kvinnor, enligt en undersökning från 2005 genomförts vid Nashville's Vanderbilt-Ingram Cancer Center och publicerades i tidskriften "Archives of Internal Medicin. "

Enligt US Food and Drug Administration (FDA), varav 25 gram soja i en hälsosam dagliga kosten kan minska risken för hjärt-kärlsjukdom hos alla människor, även kvinnor som passerat klimakteriet.

Rekommendationer

Forskning, liksom studien vid Vanderbilt-Ingram Cancer Center, tyder på att du inte behöver konsumera en massa soja för att få dess positiva effekter. (Det högsta beloppet av soja som förbrukas av deltagarna i denna studie var endast 13 gram och den genomsnittliga var 8 gram. ) Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA rekommenderar att få ca 25 gram soja i kosten varje dag. En kopp sojamjölk har cirka 6,6 gram soja.

Överväganden

Trots att studierna här tyder på att soja kan hjälpa till med klimakteriet symtom och problem, det finns också ett antal studier som tyder på att soja inte förbättras klimakteriet .

I en studie av effektiviteten i soja vid behandling av postmenopausala värmevallningar bedrivs vid Bowman Gray School of Medicine i North Carolina, upptäckte forskarna att det fanns en stark placebo effekt: Trettiofem procent av kvinnorna med placebo rapporterade relief i varm blixt intensitet, förutom att 50 procent av kvinnor som tar soja tillskott.

Och eftersom soja fytoöstrogener stimulera tillväxten av bröstcancer celler i mycket samma sätt som östrogen gör, det finns diskussioner om huruvida sojakonsumtion kan spela en roll i utvecklingen av bröstcancer. En studie från 2004 vid University of Illinois i Urbana-Champaign visade att högförädlade soja livsmedel och kosttillskott orsakade brösttumörer i djurstudier. På grund av detta, är livsmedel källor av soja föredra framför tillskott.

Soy kan spela en viktig roll i en balanserad kost, men mycket av forskningen kring sojamjölk effektivitet för att kontrollera klimakteriet symtom är obekräftade snarare än kliniska . Och mer än FDA-rekommenderade 25 gram per dag av soja kan vara för mycket av det goda och kan orsaka hälsoproblem på vägen.

Kontrollera också sockerhalten i din sojamjölk. Många kommer med tillsats av socker, vilket kan ha en negativ inverkan på din totala kost. Enligt näring etiketter för sojamjölk, kan du hitta allt från 10 gram --- 2 tsk --- med 0 gram socker, så välj ett varumärke, vars sockerhalt bäst passar in i din övergripande hälsosam kost.

I allmänhet bör du hålla ditt intag av sojaprotein till 25 gram per dag eller mindre och få din soja av livsmedel, såsom sojamjölk, för optimalt resultat.

Meny Idéer

Om du vill lägga till mer sojamjölk till din diet, tänka sig att ersätta sojamjölk för vanlig mjölk i flingor, havregryn och smoothies. Du kan också ersätta sojamjölk för vanlig mjölk i soppa recept, potatismos och de flesta andra recept där man normalt använder mjölk.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:födoämnesallergier och dåligt beteende hos barn

Relaterade artiklar


 • sjukförsäkring open season alternativ
 • örter för att hjälpa rökare att sluta
 • svår nästäppa under graviditet
 • träning efter klimakteriet
 • bröst överbelastning i spädbarn
 • ryggsmärta orsakad av stora bröst
 • mäns hälsa problem
 • klimakteriet och näsblod
 • menstruationscykeln information
 • naturliga sätt för bröstförstoring
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com