tecken på implantation under graviditet

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-12-29
Du är förmodligen bekant med grunderna för befruktningen: sperma möter ägg under rätt förutsättningar, som producerar ett embryo som växer till en studsande barn. Men vad händer efter ägget befruktas? Vad är implantation och hur vet man när det har hänt? . Att känna till de tecken på implantation under graviditeten hjälper dig att förstå vikten av denna händelse och känner igen det när det händer

Fakta

Tecken på implantation under graviditeten är helt enkelt en visuell indikation på att en mängd förändringar sker i kroppen under detta tidiga skede av graviditet. Efter spermie befruktar ägget i äggledaren, fortsätter det befruktade ägget sin resa genom din äggledaren, implantering i slemhinnan i livmodern (endometriet), som förtjockad inför detta evenemang. Detta implantation aktiverar ytterligare förändringar i kroppen, inklusive svullna bröst, utebliven mens och ökad trötthet, som visar din kropp laddar sig själv på att ge för det ofödda barnet nu växer i livmodern.

Vaginal Spotting

Den mest uppenbara tecken på implantation under graviditet är vaginal stänkblödning eller blödning. Vanligtvis inträffar 6-12 dagar efter befruktningen, är lindrig blödning ofta en av de första tecknen du kan ha att du är gravid, enligt den amerikanska Graviditet Association (se referens 1). Även om vissa kvinnor misstag implantation blödning för sin tid, det sker oftast tidigare än din menstruation, är ljusare i färgen (rosa eller brun) och styrka, och varar en kortare tid.

Mild kramp

För vissa kvinnor är mild kramp ytterligare ett tecken som anger implantation av ägget i slemhinnan i livmodern har inträffat. Normalt är detta kramp liknande kramper du kan uppleva med din normala menstruation. Även om kramper som inträffar med implantation under graviditet ofta åtföljer vaginal utsöndring, kan även förekomma i sig också. Om du är förvirrad om huruvida kramper och blödning som du upplever orsakas av implantation eller din menstruation, tyder Graviditet-Info. Net att du använder den blödning för att fastställa orsaken, implantation blödning är oftast mildare än menstruationsblödningar ( se referens 2).

Hormonförändringar

Ett tecken på implantation under graviditeten uppstår när dina hormonnivåer drastiskt förändras som ett resultat av embryots implantation. Efter det befruktade ägget implantat, börjar kroppen producera humant koriongonadotropin (hCG), ett graviditetshormon som finns i kroppens blod och urin. Den amerikanska Graviditet Association konstaterar att nivån hCG i blodet fördubblas ungefär var 3 dagar, med en topp före 12: e graviditetsveckan (se referens 3). Graviditetstester kontrollera urinen på förekomst av hCG, vilket gör att du kan veta om du faktiskt gravid.

Överväganden

Bara för att du inte upplever spotting och kramper inom 2 veckor efter befruktningen inte inte nödvändigtvis betyda att implantation inte har inträffat. I själva verket upplever bara 25 procent av gravida kvinnor blödning under den första trimestern av graviditeten. Om du är sexuellt aktiva och uppleva andra tidiga tecken på graviditet, särskilt en missad tid, bör du investera i ett graviditetstest som kommer att kontrollera hCG i din urin, om du får ett positivt resultat, kommer du säkert vet att du är i själva verket gravid och embryot har redan implanteras i slemhinnan i livmodern.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:normal puls för en manlig

Relaterade artiklar


 • sätt att naturligt förbättra bröst
 • förberedelse h & graviditet
 • Vilka mediciner orsaka erektil dysfunktion?
 • vad är en Medrol dos pack?
 • tecken på skakat baby syndrome
 • sjukförsäkring open season alternativ
 • ibuprofen vs Tylenol
 • vad är en sinus skölja?
 • allergier och öroninflammationer
 • struktur av blodkärl
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com