Hur är blodtrycket kontrolleras i hjärtat?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-01-31

Grunderna i blodtryck

Blodtryck är den kraft som genereras av blod cirkulerar genom väggarna i artärerna, kapillärerna och. ådror. Hjärtat driver blodet genom cirkulationssystemet. Blodtrycket är en viktig mätare av vitalitet, kropp hälsa och kondition i hjärtat. Blodtrycket mäts i ett förhållande av systoliskt --- trycket under sammandragning --- och diastoliskt enheter --- tryck mellan beats --- rapportera hjärtats topp och lägsta tryck.

Heart Kontroll över blodtryck

Hjärtat består av fyra avsnitt som kallas kamrar. Rätten kamrarna pumpa blod till lungorna medan vänstra sidan handtagen levererar blod till kroppens organ. När hjärtat kramar, det skjuter ut blod. Denna ansträngning skapar flöde av blod genom kroppen och därmed utövar påtryckningar som blodet kraft genom kärlen och cirkulationssystemet.

Blodet återvänder från sin väg genom kroppen går in i kamrarna genom stora vener (till höger, det lägre och högre Vena Cava och till vänster, lungorna. ) Blodet går då in anläggningen områden kallas ljusgårdar. Blod är sedan drivas igenom dörröppningar kallas ventiler och in i ventriklarna. När en kammare är full, stäng ventilerna för att hålla blodet från att rinna tillbaka medan ventrikeln kontrakt, klämma blod från hjärtat och in i sina respektive platser.

hjärtat håller blodet rör sig genom kroppen genom att växla smittas av höger och vänster kammare. Elektriska impulser bibehålla klämma med jämna mellanrum. Eftersom kroppen rör sig och fungerar, kommunicerar den via nervsystemet om förekomsten av blod jämfört med hur mycket blod som behövs. När kroppen är i vila, muskler och vävnad begära mindre blod, nerver skickar mindre elektriska stimuli, och hjärtat kan då bromsa slå grund av en minskning i blodet efterfrågan. När kroppen är aktiv (tex motion), muskler, vävnad och lungor skicka neurologiska önskemål om mer syre och mer blod. Nervsystemet utlöser flera elektriska stimuli till hjärtat, krävande det var mer för att kompensera för behovet av mer blod, som sedan leder till en ökning av blodtrycket.

Blodtryck Oro

Flera medicinska tillstånd som orsakas av och skador blodtryck. Hypertoni är ett onormalt högt blodtryck i alla lägen. Detta händer när hjärtat är betingade att arbeta på höga nivåer utan att vila. Blodtryck som är för högt ofta leder till en systematisk uppdelning av cirkulationssystemet och hjärtsvikt. Hypotension är en vanlig lågt blodtryck. Det är livshotande eftersom den låga blodtryck inte får tillräckligt med blod i hela kroppen och därför inte tillräckligt med syre också. Hypotension är normalt återfinns i chock offren och de som lider trauma.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:tips om att köpa en blodtryck manschetten

Relaterade artiklar


 • hur man håller muskelsystemet friska
 • livsmedel som innehåller mycket fiber för barn
 • sig att gå längre utan att bli trött
 • känsla illamående & klimakteriet
 • barn förkylningssymtom
 • osteomyelit diagnos
 • hur säkert avgifta ditt barns förskola
 • psykologi tonåringar missbrukar receptbelagda läkemedel
 • biverkningar av gestagener
 • fungerar ricinolja för att framkalla förlossningen?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com