Vilka är orsakerna till bakteriell vaginos?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-01-10
Liksom de flesta former av vaginit, är bakteriell vaginos ett tillstånd som kan orsaka extrema obehag, känslomässig stress och även smärta. Den process som sker i en kvinnas kropp som i slutändan leder till bakteriell vaginos är lätt att uppfatta, och villkoret i sig är lätt att behandla. Men läkare vet fortfarande inte många av orsakerna till bakteriell vaginos, även om det finns några faktorer som sätter vissa grupper av kvinnor en högre risk

Om bakteriell vaginos

Två typer av bakterier är bosatta i slidan noggrann balans: en hjälpsam bakterier (Lactobacillus) och skadliga bakterier, så som Gardnerella vaginalis, Bacteroides, Mobiluncus eller Mycoplasma hominis. När skadliga bakterier fler än de friska, bakteriell vaginos kan uppstå. Eftersom Gardnerella vaginalis är en av de vanligaste orsakerna till bakteriell vaginos, det som ibland kallas "Gardnerella. "

Symptom

Vissa kvinnor kan ha bakteriell vaginos och inte ens vet det eftersom symptomen är så lindriga. Får dock mer uppenbara symptom omfattar klåda och smärta i och runt slidan, smärta vid urinering, obehag under sex och en grå eller vita flytningar som kan vara tunn och som vanligtvis har en fiskliknande lukt. Ansvarsfrihet är ofta mer märkbar efter sex.

Riskfaktorer Möjliga orsaker

Bakteriell vaginos är vanligare hos kvinnor i fertil ålder, och enligt Centers for Disease Control, är det mycket vanligt hos gravida kvinnor . Men andra faktorer verkar spela en roll i bakteriell vaginos. Även hälso-experter inte kan fastställa ett direkt samband mellan sexuell aktivitet och bakteriell vaginos, det är vanligare hos kvinnor som har många sexuella partners eller nya partners. Douching och användning av en spiral (spiral) också att kvinnor löper större risk för bakteriell vaginos.

Identifiera bakteriell vaginos

Att identifiera och behandla bakteriell vaginos, är att besöka en läkare krävs. Detta villkor har många av samma symptom som andra typer av vaginit, till exempel en svampinfektion, samt sexuellt överförbara sjukdomar. För att diagnostisera bakteriell vaginos, kommer en läkare att ta en anamnes, inklusive tidigare behandling för vaginit eller sexuellt överförbara sjukdomar. Under en bäckenet examen, kan en vaginit våt montera test utföras: en läkare tar ett prov av utsläppet och visualiserar den under ett mikroskop för att avgöra vilken typ av infektion.

Behandling

Enligt CDC, löser bakteriell vaginos ibland utan behandling, men alla kvinnor ska behandlas för att undvika eventuella komplikationer, såsom ökad mottaglighet för andra sexuellt överförbara sjukdomar och komplikationer under graviditeten. En läkare kan ordinera en av två antibiotika, metronidazol eller klindamycin, vilket kan tas oralt eller appliceras lokalt genom vaginala geler eller krämer.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:typer av plåster

Relaterade artiklar


 • bältros vaccin pros & cons
 • produktionen av vita blodkroppar
 • efter graviditeten bröst tillväxt
 • information om puberteten
 • skolios behandlingar för barn
 • allergier och öroninflammationer
 • hösnuva hos barn
 • försäkring frågor att ställa om graviditet
 • andropause diagnos
 • om hjärtproblem hos nyfödda
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com