diet för influensa

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-01-22
Influensa (influensavirus) är en smittsam respiratorisk sjukdom. Det kommer inte bara att du känner dig olycklig, för vissa kan det vara livshotande. När du har influensa, kan du känna ömmande, febrig och extremt trött. Du kan också ha förkylningssymptom som en täppt eller rinnande näsa, huvudvärk och halsont. Ofta blir människor med influensa också få diarré och kräkningar som kan sätta dem i fara för uttorkad. Så det är viktigt att försöka konsumera ljus livsmedel och vätskor medan du återhämtar.

flöde en Cold-Svältföd feber

Du har förmodligen fick veta av din mamma att du alltid bör mata en kallt och svälta en feber. Men om du frågar din läkare, kommer du förmodligen få höra att du varken ska svälta eller saker själv när du lider av en förkylning eller influensa. Om du har feber betyder det din kropp fungerar övertid för att bekämpa en infektion. Du ska inte svälta sig själv på något sätt, men åtminstone äter en lätt diet som soppor och buljonger tillsammans med vätska för att hålla dig hydrerad och ge din kropp den energi den behöver för att bekämpa infektionen.

What to Eat när din mage är upprörd

Vissa livsmedel såsom mejeriprodukter kan du känna dig sämre om din mage är upprörd. Så det är nog en bra idé att hålla sig borta från mjölkprodukter tills du mår bättre. Istället bör du smutta klara vätskor som kommer att avgöra din mage som ginger ale, buljong och flytande gelatin som inte har undanhållit. Om du inte kan tolerera någon vätska, suga på chips av is eller popsicles. Det är viktigt att stanna hydrerade, särskilt om du är kräkningar eller har diarré.

the Brat Diet

När du börjar känna dig bättre, läkare rekommenderar ofta att du börjar med en diet av bananer, ris, äppelmos och rostat bröd. Detta är känt som "BRAT diet". Dessa livsmedel är lättsmält och hjälper dig att få användas för att tolerera fast föda igen. När magen känns bättre, prova BRAT kost och sakta återinföra hela livsmedel tillbaka in i ditt system.

Vad att äta när du symptom från luftvägarna

Mjölkprodukter kan också orsaka problem om du har en övre luftvägsinfektion, så du bör hålla dig borta från dem. Mjölkprodukter tenderar att förtjocka slem i luftvägarna, vilket gör det svårare för dig att andas.

Istället bör du smutta på juice, särskilt de med C-vitamin som apelsin juice, om magen tål det. De ger de vätskor du behöver för att stanna hydrerade och C-vitamin hjälper till att öka din immunitet.

Varm koffeinfritt drycker, såsom örtte med honung, kommer att öppna dina näsan och lugna ont i halsen. Och kycklingsoppa är en napp för de förkylningssymptom och kan lindra symptomen vid en övre luftvägsinfektion.

Efter Flu is Gone

När du känner dig bättre, bör du kunna gå tillbaka till hur du äter. Kom ihåg att äta en balanserad, näringsrik kost rik på vitaminer, näringsämnen och antioxidanter. Ät en mängd olika färgade frukter och grönsaker, magert protein och komplexa kolhydrater för att få ditt immunförsvar tillbaka till hälsa. Var noga med att få lite motion varje dag och åtta till nio timmars sömn varje natt. Ett starkt immunförsvar hjälper dig att kämpa mot framtida infektioner. Och kom ihåg att få en influensa skott nästa år. Även om du inte få influensa, kommer dina symptom bli mycket mindre allvarliga än de skulle ha varit om du inte fick detta vaccin.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Vad kan jag äta för att växa längre?

Relaterade artiklar


 • bröst överbelastning rättsmedel för barn
 • hur man kan förebygga H1N1 (svininfluensan)
 • Definitionen av follikelstimulerande hormon (FSH)
 • hur får man Staph på läpparna?
 • Vad är en normal menstruation?
 • kan förhöjda TSH-nivåer orsaka missfall?
 • Hur ofta ska du använda japanska kuddar avgiftning fot?
 • hur man bli gravid med klomifen & hCG injektioner
 • vad som är bra för kramp i benen?
 • livsmedel som innehåller mycket fiber för barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com