farorna med vaccin för barn

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-01-04
Ett vaccin är ett folkhälsoproblem åtgärd för att förhindra utbrott av allvarliga och smittsamma sjukdomar. Administration av vaccin framkallar en immunreaktion hos patienten som kan ge livslångt skydd mot sjukdomar. De flesta barn har inga problem efter det du fått skott av en läkare eller sjuksköterska. Mindre vaccin reaktioner kan förekomma tillfälligt efter ympning

svullnad på

Ett barn kan uppleva svullnad och rodnad på platsen för administrering av vaccinet. Sådana biverkningar är vanliga och i allmänhet inte anledning till oro. Om svullnaden kvarstår längre än en vecka, sprider sig eller blir varm vid beröring kontakta barnläkare. Massera försiktigt området med is för att minska svullnad.

Fever

Efter vaccination ett barn kan ha feber i flera dagar. Feber under 104 grader är i allmänhet inte ett bekymmer. Om ditt barn fortsätter köra en feber eller har feber högre än 104 grader kontakta din barnläkare. Kalla kompresser samt smärtstillande såsom paracetamol eller ibuprofen kan bidra ner ett barns feber.

Huvudvärk

Ett barn kan ha huvudvärk efter det du fått ett vaccin. Huvudvärk är oftast lindriga och försvinner efter en dag eller två. Du kan behandla huvudvärk med liten dos av barns paracetamol eller ibuprofen.

Utslagen

Vissa vacciner kan orsaka en mild utslag på huden. Utslagen är oftast röda i färgen och kan ha höjt gupp på den. En utslag kan klia och obehaglig. Behandla det med anti-kliar medicinering. Om utslag kvarstår mer än två veckor kontakta din barnläkare för ytterligare information.

beslag

Vissa barn har kramper efter det du fått vaccin. Kramper är sällsynta och nästan aldrig få allvarliga konsekvenser. Se till att barnets luftvägar är öppen under beslag så att han inte kvävas. Kontrollera att barnet andas och ligger på mot en mjuk yta. Ett barn i mitten av ett anfall bör vara uppmärksam på att undvika skador. Om beslag kvarstår ta barnet till sjukhuset.

En del barn kan reagera dåligt på vacciner. De bör inte vaccineras om inte en barnläkare anser att fördelarna överväger biverkningar. Barn som kan vaccineras bör vara att hjälpa skydda dem som inte kan vaccineras från hotet om allvarliga sjukdomar som mässling och kikhosta.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:hur man rengör öronproppar

Relaterade artiklar


 • graviditeten stadier
 • tips på barn terapeuter
 • hosta behandlingar för barn
 • är diarré en form av graviditetsillamående?
 • sojamjölk & klimakteriet
 • hur man gör en kundvagn sadelöverdrag
 • vad är intrauterin insemination?
 • luftfuktare vs vaporizers
 • tecken på en tubulär graviditet
 • hur du tar bort nits med ättika
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com