graviditet & Bells pares

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-01-29
Graviditet är förknippad med en myriad av obekväma förändringar, men ett symptom som fångar en del gravida kvinnor helt off guard är Bells pares. Varför detta tillstånd är mer än tre gånger större risk att slå en gravid kvinna än en som inte är gravid är ett mysterium, men det finns teorier om varför detta är sant

Vad är Bells pares?

Bells pares är en typ av tillfällig ansiktsförlamning. Villkoret skadar nerver som styr ansiktsmusklerna, ofta endast på ena sidan av ansiktet, vanligen orsakar den sidan att ha en hängande utseende. Någon som är behäftad med Bells pares kanske inte kan blinka hennes öga på den drabbade sidan eller dra hennes mun upp i ett leende. En huvudvärk och brist på smak är också vanliga i samband med sjukdomen.

Varför är den Strike gravida?

Ingen är säker på varför gravida kvinnor är mer mottagliga för Bells pares, men enligt en teori, en ökning i vätskor i en gravid kvinnas kropp skulle kunna leda till svullnad i nerver och vävnader i ansiktet, vilket kan leda till en klämmas nerv. En annan teori att Bells pares är mer sannolikt att slå någon med en nedsatt immunförsvar och gravida kvinnor passade. Bells pares är mest sannolikt att göras under tredje trimestern av graviditeten eller inom några veckor att leverera barnet.

Är Bells pares kan förebyggas?

Så vitt vi vet finns det inget sätt att förhindra Bells pares. Stress är ofta som den skyldige, men det finns ingen forskning som band stress med sjukdomen.

Hur fungerar Bells pares påverka barnet?

Bells pares inte verkar påverka fostret. Men kvinnor som drabbas av Bells pares under graviditeten är också mer benägna att utveckla havandeskapsförgiftning, ett potentiellt farligt tillstånd med högt blodtryck.

Behandla Bells pares

Bells pares är inte livshotande och oftast löser sig inom några veckor. I många fall, de som är tillfogas uppleva en fullständig återhämtning, men det finns några vars muskler inte återhämta sig fullständigt, vilket gör att nerhasade uttryck bestå under en mycket längre tid, eller kanske för resten av livet. Steroider används ofta för att behandla offer för Bells pares som inte är gravid, men de flesta vårdpersonal skulle rekommendera att gravida kvinnor vänta tills efter att leverera sitt barn att vara genomgå någon sådan behandling.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:förteckning över livsmedel som innehåller mycket järn för candidiasis patienter

Relaterade artiklar


 • vad är intrauterin insemination?
 • klimakteriet & ångest
 • Barn och bihåleinflammation
 • biverkningar av långvarig användning av miralax hos barn
 • sluta röka verktyg
 • hur man gör hälsosamma måltider för småbarn
 • den emotionella utvecklingen av barnet i livmodern
 • sätt att föreställa en pojke
 • klimakteriet och viktminskning kompletterar
 • hur man kan förebygga bristningar under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com