komplikationer av lunginflammation hos barn

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-01-21
Centers for Disease Control uppskattar att mer än 55. 000 människor i USA kommer att dö av lunginflammation komplikationer varje år, och många av den siffran är barn. I en studie släpptes av Pediatrics, var lunginflammation nämnts som den främsta dödsorsaken för barn yngre än 5 i hela världen. Den goda nyheten är att antalet dödsfall i USA på grund av lunginflammation komplikationer sjunker, men denna gemensamma barnsjukdom kan vända dödligt snabbt. Föräldrar måste få veta vad de möjliga komplikationer är så att de kan söka lämplig medicinsk hjälp.

Du behöver:
önskan att bli gravid

andningssvikt

andningssvikt är en vanlig orsak till lunginflammation dödsfall, enligt University of Maryland. . Villkoret, som tekniskt kallas akut respiratorisk (ARDS), uppstår när lungorna inte kan fungera ordentligt. ARDS händer vanligtvis när lunginflammation drabbar de flesta av båda lungorna, berövar kroppen av syre och sätta barnets liv på spel. Lungsvikt uppstår när organen själva är fysiskt ändras av infektionen så att de inte kan utbyta syre.

Abscess

Om lunginflammation infektionen förstör själva lungorna, kallas det organ som kan svara genom att skapa en varfyllda hålrum i lungan en böld. Om den lämnas obehandlad kan en abscess leda till blödning i lungan. Eftersom lung blödning kan vara dödlig, läkare behandla dessa bölder så fort de upptäcker dem. Det första steget i att behandla en böld är riktad antibiotikabehandling, men om detta inte är effektiva kan barnets läkare använda en nål för att tömma den.

Pleurautgjutning och empyema

Lunginflammation är den uppbyggd av vätska som orsakas av en infektion i lungorna. Om infektionen sprider sig, börjar vätska för att bygga upp mellan de membran som täcker barnets lungor och membran som linjer ytan på bröstkorgen. Detta orsakar dessa membran, känd som pleura, blir inflammerad. Enligt universitetet i Maryland, cirka 20 procent av alla lunginflammation fall kommer att utveckla inflammation och vätska i pleura, ett tillstånd som kallas pleurautgjutning. Om vätskan blir smittade, ett tillstånd som kallas pleura empyema får bestående ärr utvecklas, som leder till framtida andningsproblem som vuxen.

kollapsad lunga

En del barn med lunginflammation komplikationer kommer att utveckla ett tillstånd som kallas pneumothorax, eller en kollapsad lunga. Detta inträffar när luften från insidan av lungorna läcker in i utrymmet mellan bröstkorgen och lungorna. En kollapsad lunga orsakar plötslig, intensiv bröstsmärta åtföljas av andnöd. Ibland komplikationer från de förfaranden som används för att behandla pleurautgjutning och empyema kan orsaka detta att inträffa. Hos barn kan detta kräva aspiration av luften från lungorna med hjälp av en kista röret, men lindriga fall av lungkollaps kan lösa på egen hand.

bakterier i blodet

Om lunginflammation är bakteriell natur, att en infektion kan ibland sprida sig till barnets blod, vilket leder till ytterligare komplikationer. Detta är den vanligaste komplikationen av sjukdomen, och det kan vara livshotande om smittan börjar spridas till andra organ genom blodet. Om barnet är redan på antibiotika och utvecklar bakterier i blodet, kan behandling behöva justeras. Ibland läkare ordinera intravenös antibiotika för att bekämpa dessa infektioner.

Andra komplikationer

Vid sidan av dessa gemensamma problem för barn med lunginflammation, kommer vissa patienter utveckla det livslånga problem med lungorna, särskilt om de har lunginflammation som spädbarn eller småbarn. Kroniskt obstruktiv lungsjukdom (KOL) är ett vanligt pågående problem för människor som överlever lunginflammation infektioner som barn. I sällsynta fall kan bakteriell infektion spridit sig till hjärnan eller hjärtat, orsaka permanenta skador på dessa organ. Döden är möjligt från någon av dessa komplikationer, så föräldrar med barn som uppvisar symptom på lunginflammation bör söka medicinsk hjälp snabbt.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:olika ögon kontakter

Relaterade artiklar


 • gurkmeja läkande
 • kirurgi-menopaus
 • medicinering för barn som är allergiska mot husdjur
 • amoxicillin och svampinfektioner
 • hur ofta är graviditetstester fel?
 • kan blockeras rör orsaka falskt negativa graviditetstest?
 • hemlagad graviditetstest
 • hjälp för kolik
 • Fakta om fosfor
 • motion under graviditet och risker
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com