kort tarm syndrom preemies

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-01-23
Kort Bowel Syndrome, som ibland kallas "Short Gut Syndrome", är särskilt farligt när det påverkar prematura barn även om den också drabbar vuxna, såsom de med Crohns sjukdom. Kort Bowel Syndrome är en sjukdom som hindrar barn från att absorbera tillräckligt med näringsämnen genom sina tarmar. I tidigt födda barn är det i allmänhet ett sekundärt resultat av en gastrointestinal sjukdom som kallas nekrotiserande enterokolit. Nekrotiserande enterokolit är ett tillstånd orsakat av blod begränsning till tarmarna. Nekrotiserande enterokolit och den resulterande Short Bowel Syndrome drabbar en till fem procent av alla för tidigt födda barn

Du behöver:.
Önskan att bli gravid

Orsak

Necrotizing enterokolit. som betyder betyder "död små och stora kolon," uppstår när blodförsörjningen till barnets tarmar är begränsad medan han är i livmodern. En begränsad blodtillförsel kommer att orsaka intestinal foder för att dö. Varför blod specifikt är begränsad från tarmarna för tidigt födda barn är okänd. Den döda vävnaden avlägsnas kirurgiskt kirurgiskt strax efter det att barnet är fött, vilket resulterar i korta Bowel Syndrome om en betydande mängd tarmen måste tas bort. Kort Bowel Syndrome kan också vara ett ärftligt tillstånd att barn föds med, även om detta är ganska sällsynt.

Symtom

Symtom på Short Bowel Syndrome inkluderar vätskeretention, eller ödem, diarré, uppkördhet, kräkningar, blodig avföring, magont, trötthet och viktminskning. Majoriteten av protein och kolhydrater absorberas i tunntarmen. I slutändan, oförmåga för en för tidig bebis tunntarm och tjocktarm att ordentligt ta upp näring kommer att orsaka henne att bli undernärda. Detta är en allvarlig konsekvens av Short Bowel Syndrome, vilket resulterar i försämrad tillväxt, blodbrist, uttorkning och ökad risk för infektioner.

Diagnos

En röntgenbild kan avgöra om ett barn är behäftad med Short Bowel Syndrome. Gas mönster i tarmen är synliga i x-ray, och en läkare kan avgöra om de är onormala eller om det finns hål i tarmarna. Mätningar av barnets mage är också, att hålla reda på uppblåsthet. En kirurg kan också återkalla tarmvätska hjälp av en nål för att avgöra var det finns ett överskott av bakterier och blodprov kan kontrolleras för bakterier också.

Behandling

Kort Bowel Syndrome kräver total parenteral nutrition, som är en balanserad intravenös eller oral vätska kost som innehåller nödvändiga vitaminer, mineraler och näringsämnen och stimulerar tillväxten av goda bakterier i tarmen. En läkare kan rekommendera nasogastrisk dränering där en slang förs in genom näsan ner i magen att ta bort alltför vätska och luft. Antibiotika kan behövas om det finns ett överskott av skadliga bakterier i barnets mage och tarmar.

Prognos

Barn som lider av Short Bowel Syndrome kräver långsiktig vård och övervakning, speciellt när det gäller kost och näring . Som barn med Short Bowel Syndrome växa måste deras kostvanor kan formuleras för att säkerställa en balanserad absorption av fetter, proteiner, kolhydrater och näringsämnen. En komplex och väl övervakade administrationen av vitaminer är också nödvändigt att se barnet växer ordentligt. Med noggrann utfodring och kontroll, kan för tidigt födda barn med Short Bowel Syndrome växa upp till friska vuxna.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:prevera biverkningar

Relaterade artiklar


 • gurkmeja läkande
 • naturligt sätt att bli gravid
 • hur man kontrollerar alkoholism
 • vad är en sinus skölja?
 • osteoporos och klimakteriet
 • hur man somna när du cant
 • epilepsi hos spädbarn
 • husgeråd som bli av finnar
 • Vad kan jag göra för att stoppa mina bröst från hängande?
 • struktur av blodkärl
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com