nagelbitande rättsmedel

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-01-07
Många människor, både gamla och unga, drabbas av vanan att nagelbitning. Nagelbitning leder inte bara till fula naglar, kan det göra för ont fingertoppar och kan även orsaka infektion. Det finns sätt att bryta denna vana. Det kan ta ett tag att helt ge upp sitt missbruk av nagelbitning, men med uthållighet är det möjligt

kognitiv strategi

Nagelbitning är tvångsmässigt beteende. Som med alla tvångsmässigt beteende, kan det bero på stress, tristess och allmän ångest. Ta del av när du brukar bita på naglarna oftast och vilka känslor du känner vid dessa tillfällen. Försök att distrahera dig själv om du bita på naglarna medan uttråkad. En hobby som innebär att man använder händerna är bäst, till exempel sömnad, teckning eller spela en sport. Om du brukar bita på naglarna oftast när du känner dig orolig eller när du upplever stress, försöka slappna av, kanske genom att meditera eller lyssna på lugnande musik.

Skyddade Hands

Du kan inte bita på naglarna om du kan inte sätta fingrarna i munnen. Använd handskar eller vantar under perioder då du känner dig mest tvungen att bita eller plocka på naglarna. Handskar kommer sannolikt att bli mer bekväma och möjliggöra en mer fingerfärdighet. De kan även användas nattetid för att inte bita på naglarna när de sover. Du kanske vill att linda tejp runt basen av handsken så det är tajt på handleden och kan inte dras av under natten. En annan möjlighet är att täcka dina naglar med häftplåster eller tejp. Många tycker att denna mer praktiskt än att bära handskar eller vantar.

Håll Nails välskötta

Ju bättre naglar ser desto mindre sannolikt är det att du vill få dem att se fula genom att bita dem. Detta gäller särskilt om du tar dig tid att ge dig själv en manikyr, eller betala pengar för att ha det gjort professionellt. Håll din naglar väl in och trimmat kommer också att hålla dig från att bita bort ojämna kanter. Det finns också klarlack nagellack som stärker naglarna, vilket gör dem svårare att bita och större motståndskraft mot skador från att bita.

Lägg en bitter smak

Produkter kan tillämpas på naglarna för att ge dem en bitter smak. De är tydliga och luktfritt men smaken är mycket påtaglig. Dessa måste appliceras på nytt efter handtvätt, men kan vara till stor hjälp för att lindra de nagelbitning vana. Det är också en god idé att ändra produkter från gång till gång så du behöver inte vant sig vid smaken.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:medelåldern & klimakteriet

Relaterade artiklar


 • Hur orsaka tamponger toxisk chock syndrom?
 • hur man lugna en crankie baby
 • Så för att lindra halsont med grapefrukt utsäde utdraget
 • hur man kan minska kolesterol
 • Hur kan jag få arbete?
 • vad betyder ett diskbråck ut?
 • venös trängsel syndrom
 • urinvägsinfektioner hos barn
 • prematura vs tidigt
 • yttre struktur med kvinnliga reproduktiva systemet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com