produkter som botar sura uppstötningar

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-01-29
Reflux (gastroesofageal reflux eller gastroesofageal refluxsjukdom) uppstår när syra i magen stiger upp i matstrupen, maten röret som går från munnen till magsäcken. Många hänvisar till detta som halsbränna eller sura uppstötningar. Magsafter flöden upp genom en ventil som kallas nedre matstrupen sphincter (LES). När reflux inträffar, kan du ha en brännande känsla i halsen eller bröstet och en bitter smak i munnen. Reflux kan också orsaka skada på din mag-tarmkanalen. Beroende på graden av reflux, kan din läkare rekommendera ett antal läkemedel för att ge dig lättnad.

prokinetika

Prokinetiska läkemedel stärka LES förhindra svallvågen av syra i matstrupen som orsakar reflux. . Läkemedel inkluderar Reglan (metoklopramid) och Urecholine (betanekol). Reglan hjälper även musklerna i tarmkanalen ska fungera. Dessa läkemedel kan orsaka trötthet, ångest, depression, sömnighet och svårighet med rörligheten fungerar.

Protonpumpshämmare (PPI)

Protonpumpshämmare (PPI) minska produktionen av syra. De gör detta genom att blockera frisättningen av ett enzym i väggen i magsäcken som producerar syra. De inte bara lindra symptomen av reflux, men kan faktiskt stöd i healing områden i mag-tarmkanalen som blivit skadade av överskott av syra. Dessa läkemedel inkluderar: Prevacid (lansoprazol), Prilosec och Zegerid (omeprazol), Protonix (pantoprazol), Aciphex (rabeprazol) och Nexium (esomeprazol). Prilosec är nu tillgänglig över disk.

H2-blockerare

H2-blockerare också minska mängden syra i magsäcken. De gör detta genom att blockera histamin-2, som är en tillverkare av syra i magen. Dessa inkluderar läkemedlet Tagamet HB (cimetidin), Axid AR (nizatidine), Zantac och Zantac 75 (ranitidin) och Pepcid AC (famotidin). Dessa läkemedel ger endast kortsiktig lindring (ca 12 timmar) och är inte användbart för alla med reflux. Vissa är tillgängliga genom recept, och andra är tillgängliga över disk.

Blåsmedel

blåsgas innefattar droger som Gaviscon eller Mylicon päls slemhinnan i magen för att förhindra reflux. De har också neutraliserar magsyran för att förhindra reflux.

Antacida

De flesta av oss är bekanta med dessa over-the-counter läkemedel. De är oftast den första behandling som används för mild reflux. Sådana mediciner inkluderar Rolaids, Tums, Alka-Seltzer, Maalox och Mylanta. De kommer i form av vätskor, tabletter, gel och tabletter. Antacida arbeta snabbt, men bara ge lindring för 10 till 90 minuter. De behandlar inte den bakomliggande orsaken till reflux, så om reflux pågår i mer än två veckor, bör du se din läkare och be om att använda en mer kraftfull medicin. Biverkningar kan innefatta diarré eller förstoppning.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:graviditet & Bells pares

Relaterade artiklar


 • Vilka är de tecken på matförgiftning?
 • är Cat Scratch Fever smittsamt?
 • gurkmeja läkande
 • tecken och symtom på urinvägsinfektion
 • Fakta om klimakteriet
 • hallucinationer i Alzheimers sjukdom
 • menstruella problem och klimakteriet
 • hur man tränar yoga i din lilla vardagsrum
 • vad är orsakerna till ledstelhet?
 • medicinering till kvinnor med brist på sexuell lust
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com