rinnande näsa hos barn

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-01-13
Det är inte ovanligt för ett barn att ha en rinnande näsa, delvis eftersom deras immunförsvar inte har utvecklats så långt som vuxna. Även om det finns många faktorer som kan orsaka en liten en näsa för att köra i de flesta fall är det inte ett allvarligt tillstånd och kommer sannolikt att klara upp på egen hand inom några dagar. En envis snuva som varar mer än 10 dagar är oroande dock, och kan kräva läkarvård

Identification

A rinnande näsa, eller rinorré som det kallas av det medicinska samfundet, definieras som en kontinuerlig urladdning från näsan. Ansvarsfrihet kan vara allt från tjock till vattnig och kan åtföljas av nysningar, hosta, nästäppa, huvudvärk eller feber.

Orsaker

De flesta rinnande näsor orsakas av en vanlig förkylning, men andra sjukdomar eller miljöfaktorer såsom rök, sällskapsdjur ilska och damm kan också orsaka ett barns näsa att köra. Barn kan också ha en rinnande näsa som en allergisk reaktion mot pollen, vissa livsmedel, husdjur eller andra föremål.

Varning

Av särskilt intresse är en rinnande näsa på ett barn som följer en skallskada. Tunn, vattnig vätska som löper från näsan efter en skallskada kan vara en indikation av cerebrospinalvätska rinorré (CFR) som anger vätska från hjärnan rinner genom små sprickor från en skallfraktur. Detta tillstånd kräver läkarvård.

Förebyggande /Lösning

Utbildning barn att ordentligt tvätta händerna på en frekvent basis är det bästa skyddet mot en rinnande näsa från sjukdom. Men när barnet får en rinnande näsa att lära dem att försiktigt blåsa sin näsa i en engångsnäsduk är det bästa sättet att behandla en ytlig rinnande näsa. För mer allvarliga symtom barn-over-the-counter antihistaminer kan vara effektivt.

Sjukvård

En läkare bör konsulteras när ett barn yngre än två månader har en rinnande näsa som åtföljs av en feber, eller om den orsakar barnet problem omvårdnad. Äldre barn bör se en läkare om snuva kvarstår längre än tio dagar, om rinnande näsa åtföljs av en hög feber, eller om slem blir tjock och grönt.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:rättsmedel för analfissurer

Relaterade artiklar


 • vad är lexipro?
 • post ägglossning symtom
 • graviditet rökning risker
 • hur man handskas med vätskeansamling
 • alla sätt att sluta röka
 • barnens handtvätt tips
 • Vilka är de funktioner lever i människokroppen?
 • biverkningar efter Depo Provera
 • är luftfuktare säkra för barn?
 • gaser i magen botemedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com