spädbarn rinnande näsa botemedel

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-01-12
De flesta barn har 8 till 10 förkylningar per år under de första åren av livet. De vanligaste symtomen är nästäppa och rinnande näsa. Träffa din läkare så fort du ser några tecken på sjukdom, och följa hans instruktioner. Men det finns ingen bot för en vanlig förkylning. Lindra din bebis rinnande näsa, är din bästa insats att göra vad du kan hemma för att öka hennes tröst tills hon mår bättre

Vätskebalans <.

Enligt MayoClinic. com, stanna hydreras väl spelar en viktig i kämpar en förkylning. När ditt barn har en täppt näsa, är det inte alltid lätt för henne att dricka hennes normal mängd vätska. Uppmuntra ditt barn att konsumera samma mängd vätska som när hon är frisk. Amning kan vara särskilt fördelaktigt för sjuka barn, som modersmjölken innehåller skydd mot bakterier som kan orsaka förkylning.

Luftfuktighet

Fuktig luft förmåner någon som lider av en förkylning. Luftfuktighet hjälper till att förhindra slemhinnor från uttorkning, vilket kan förvärra förkylningssymptom. Använd en luftfuktare i barnets rum medan han sover för att hjälpa honom andas lättare och vila bättre. Var noga med luftfuktaren inte är riktad direkt mot hans säng, som kan orsaka till skivorna blir fuktiga.

Steamy duschar är ett annat bra sätt att ge fuktig luft. Om du inte känner dig bekväm står i duschen med ditt barn, kör duschen så badrummet luften blir heta, sedan stå där med ditt barn --- ännu ett par minuter kan ge resultat.

Lossa och ta bort slem

Använda en over-the-counter saltlösning kan hjälpa till att lossa några av slem i din lilla näsa. Prata med din barnläkare om vad han rekommenderar för ditt barn.

Sug slem med hjälp av en gummi-lampa spruta. Mayo Clinic rekommenderar att du börjar med att klämma på sprutan så den innehåller ingen luft. Sedan in den i ena näsborren ungefär 1 /4 till 1 /2 tums, pekar det mot ryggen och sidan av näsan. Håll spetsen på plats och släpp glödlampa. Dra försiktigt spetsen ur näsborren och pressa innehållet i en vävnad. Upprepa så ofta som behövs för ditt barns bekvämlighet. Rengör sprutan med tvål och vatten.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:epilepsi hos spädbarn

Relaterade artiklar


 • hur är bentätheten kontrolleras?
 • define HLR
 • define antikropp
 • hjälpen för dem som försöker att bli gravid
 • hyperpigmentering orsaker
 • tecken och symtom på lågt blodtryck på ett barn
 • förberedelse h & graviditet
 • tecken och symtom på UVI hos barn
 • hörsel och örat regler säkerheten för barn
 • Fakta om tonåringar rökning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com